Wat te doen bij glasschade? 

Een moment van onoplettendheid is al genoeg. Glasschade is niet altijd te voorkomen. Toch is het wel altijd schrikken. Bovendien is het belangrijk dat dit snel wordt gerepareerd. Voordat echter een glashandel in Aalsmeer gecontacteerd kan worden, zijn er nog wel enkele stappen die genomen moeten worden. Weet jij al wat je moet doen bij glasschade? Hieronder lees je alle stappen die je moet nemen om de veiligheid te waarborgen, alles netjes met de verzekering te regelen én de juiste glaszetter te kiezen.

Welke kosten dekt de verzekering? Soms proberen mensen uit man en macht de ruit zelf te repareren of te vervangen. Dit wordt echter afgeraden omdat dit juist tot meer schade en zelfs gevaarlijke situaties kan leiden. Bovendien is het ook helemaal niet noodzakelijk om dit zelf te doen. Zeker niet als we letten op het financiële aspect. Glasschade valt in de meeste gevallen namelijk gewoon onder de opstalverzekering.

Voordat een glaszetter wordt ingeschakeld is het eerst belangrijk om de schade vast te leggen. Documenteer de schade met behulp van foto’s. Het is mogelijk dat de verzekeraar hiernaar vraagt. Lees eventueel ook de polis nog even goed door zodat je precies weet waar je recht op hebt. Woon je in een huurwoning? Dan zal de verhuurder dit voor je regelen.

Was er sprake van vandalisme of diefstal? Dan is het maken van foto’s niet alleen van belang voor de verzekeraar, maar ook voor de politie. Zij kunnen deze foto’s gebruiken voor het onderzoek.

Veiligheid voorop
Bij glasschade moet veiligheid altijd de hoogste prioriteit hebben. Glasscherven kunnen ongelooflijk veel schade aanrichten. Zorg er daarom eerst voor dat de grond zo goed mogelijk vrij wordt gemaakt van het glas en eventuele glassplinters. Zorg er tevens voor dat huisdieren en jonge kinderen de kamer tijdelijk verlaten om te voorkomen dat zij in het glas gaan staan of ernaar grijpen.

Verwijder voorzichtig de grootste glasscherven door deze op te rapen en veeg de rest bij elkaar met een bezem. Wees je ervan bewust dat er nog heel wat glassplinters op de grond aanwezig kunnen zijn. Zelfs als het schoon lijkt, is het dus nog goed om zorgvuldig te stofzuigen en voorlopig even met schoenen aan in huis te lopen. Zodra de veiligheid gewaarborgd is, is het tijd om een glaszetter in te schakelen.

Glaszetter inschakelen
Hoe vind je de juiste glaszetter? Er zijn er heel wat actief. Het is hierbij vooral belangrijk om op de service te letten. Kies bij voorkeur voor een glaszetter met een spoedservice. Een goed voorbeeld is accuut glaszetter. Zij zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Belangrijk, want zo blijf je nooit lang met een kapotte ruit zitten.

Is er enkel sprake van een breukje in het glas? Dan is reparatie soms ook mogelijk. Toch is het ook dan belangrijk dat er zo spoedig mogelijk iemand ter plaatse is. Hoe langer men wacht met de reparatie, hoe groter de kans dat de schade groter wordt en de ruit niet meer te redden is.

(Partnerbijdrage Digital Newsgroup)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin