Vruchtbare grond voor ondernemers

Waarom telt Aalsmeer zoveel succesvolle ondernemers? Zit het in het DNA? Maken Aalsmeerders extra uren omdat ze moeilijker slapen door de vliegtuigen? Maandag kwamen harde werkers onder de vlag van Ondernemend Aalsmeer samen bij jachthaven Stenhuis, gelegen aan het uiterste puntje van de Uiterweg om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en met elkaar te eten. 

Wat kun je dan leren van elkaar? Een mooi voorbeeld was Kaylee Vermeulen die inspirerend sprak over haar stagetijd bij de Businessclub van FC Aalsmeer. Ze ontwikkelde daar een app die jeugdleden van de voetbalclub koppelt aan potentiële werknemers. Kennis en jeugd vinden elkaar zo makkelijker. Oud leert zo van jong en andersom zeker ook.

Blauwe Vlag
Ook kwamen we te weten dat de broers Arnoud en Jordy Brouwer van Jachthaven Stenhuis (op de foto tussen Ulla Eurich en Nanda Haars van OA) trotse houder zijn van het eco-label Blauwe Vlag. Heel mooi was hun rondleiding door het verleden en het heden. Verhalen over de tijd dat hele gezinnen zomers lang in de boot in Aalsmeer vakanties vierden. Vaders gingen op en neer naar het werk en de jachthaven was één grote speeltuin. Geen mobieltjes en geen Netflix. Lekker vervelen en spelen. We liepen langs stoere kampioenspramen en zagen de Poel schitterend schitteren. Aalsmeer is toch een droom. Zeker zo onverwacht op een avond na een werkdag.

Zuinig op elkaar
Er was een ook een 'meet en greet' met MVO Platform Aalsmeer over duurzaam ondernemen. Wethouder Robert van Rijn (EZ) benoemde in zijn toespraak dat het bij duurzaam ondernemen niet alleen gaat om uitstoot en spullen. Nee het gaat ook om mensen een kans geven die dat extra zetje nodig hebben. Zuinig zijn op elkaar en op de natuur, was zijn boodschap.

Aalsmeerse ondernemer en nog geen lid van Ondernemend Aalsmeer?  Dan is het daar nu eindelijk tijd voor. Mail info@ondernemendaalsmeer.nl of kijk alvast op ondernemendaalsmeer.nl en kom langs bij het volgende event.

Tekst en foto's Anna-Maria Mantel

(advertentie)

 

 

6 reacties

  1. Onwijs interessant om bij te zijn. Delen is vermenigvuldigen!

  2. Leuk stuk! Het feit dat Aalsmeer een dorp is zorgt voor betrokkenheid en saamhorigheid. Goed idee om dit op deze manier te benutten!

  3. Dit is een goed voorbeeld ,van verbinden.
    Ondernemers SUCCES in het ondernemen .
    Goed voorbeeld doet goed volgen!!

  4. Omdat Aalsmeerse ondernemers elkaar opzoeken en elkaar verder willen helpen, wat gunnen. Daar was deze bijeenkomst weer een mooi voorbeeld van 🙂 leuk stukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel