Volgend jaar weer echte kerstmarkt in dorp

De extra koopzondag in het Centrum was een wisselend succes. Waar het in sommige winkels gezellig druk was, bleef het in andere angstvallig stil. De aankondiging dat er gratis poffertjes aan het winkelend publiek werden uitgedeeld, had niet het wervende succes waarop gehoopt was.
 
Wat Gert Post van Bruna betreft was het opgeven van een vrije zondag absluut de moeite waard. “Het was van onze kant bekeken zeer geslaagd. We hebben veel klanten in de winkel gehad en een goede omzet gedraaid. Het idee met de foodtrucks op vrijdag en zaterdag was leuk maar moet groeien om succesvol te worden,” aldus Post.
 
Veredelde braderie
Als commissielid marketing en promotie van de winkeliers van Meer Aalsmeer heeft hij al wel plannen om volgend jaar de kerstmarkt nieuw leven in te blazen. “De laatste paar keer was het meer een veredelde braderie. Dat vindt het publiek toch minder leuk dan een markt waarop uitsluitend kerstgerelateerde spullen worden aangeboden. Dat is ons streven voor volgend jaar. We zullen er wel snel bij moeten zijn om de standhouders te boeken, anders zijn ze al in andere plaatsen geboekt.”
 
Roet
Natuurlijk gooide ook de harde wind roet in het eten. Daardoor liep het niet overal storm.
 
Bij Patrick Spaander van Foto De Boer kwam wel een aantal pasfotoklanten. De actie waarbij men voor een euro een setje pasfoto's kon laten maken, viel bij sommigen in de smaak.
 
Omlijsting
Ook in de fietsenwinkel van Waning bleef het rustig. Bij Het Boekhuis daarentegen was het weer gezellig druk. Mede door de Aalsmeerse band 'Kadoos' die voor muzikale omlijsting zorgde was er volgens winkelier Constantijn Hoffscholte sprake van een 'hoog kerstgehalte'.
 
“Ik zit met mijn boekenwinkel in de goede branche. Mensen geven graag boeken cadeau met kerst,” aldus Hoffscholte. Hij zegt veel liever een aantal keer per jaar aan een koopzondag mee te willen doen dan elke vrijdag koopavond te 'moeten' hebben.
 
Heerlijk frietje
Wat de foodtrucks op het Molenplein betreft zegt Hoffscholte het idee “hartstikke leuk” te vinden, maar dat het voor de meeste mensen te koud is om buiten te eten en te drinken. “Ik heb een heerlijk frietje gegeten, maar ik begrijp dat mensen met die harde wind niet graag lang blijven zitten.”
 
De muziek erbij van een kerstmannenorkest en het Dickenskoor werkte volgens hem wel duidelijk sfeerverhogend.
 
Foto's Jaap Maars (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin