Visplaza opent de deuren

Nabil (l) en Mohamed in hun Visplaza

Door: Arjen Vos. Sinds vandaag kan Aalsmeer kennis maken met de mannen die begin dit jaar de viswinkel van Smit en Bond in de Zijdstraat overnamen. “Het heeft even geduurd voordat we echt van start konden gaan maar we wilden het graag goed doen. Nu zijn we er helemaal klaar voor,” zegt nieuwe eigenaar Nabil.

Samen met zijn eveneens bijzonder hartelijk overkomende compagnon Mohamed vormt hij het lachende gezicht van Visplaza. Al een aantal jaren naam gemaakt in Alphen aan den Rijn, zagen zij in de vrijkomende Aalsmeerse viswinkel een ideale plek om uit te breiden: “Via via hoorden we dat het hier leeg kwam. Mooie winkel op een mooi punt. Zo’n kans krijg je niet gauw.”

Knallen
De goed gevulde vitrine biedt een feestelijke aanblik voor de visliefhebber. Stapels sliptongetjes, bakken vol octopus, vers gevangen zeebaars, dorade en grote rode moten zalm op schaafijs laten zien dat de mannen graag royaal uitpakken. “Dit is nog maar het begin,” belooft Nabil, “wij gaan echt knallen. Je gaat schrikken van wat je hier straks nog meer gaat zien. Een winkel met een concept als dit vind je normaal in grote steden. Voor een dorp als Aalsmeer is dit uniek.”

Van tien tot zeven
Ruime keuze, enthousiasme en schappelijke prijzen. Dat zijn de ingrediënten waarmee de mannen van Visplaza de Aalsmeerder aan de haak denken te slaan. “We willen ook mensen met een kleinere beurs de gelegenheid geven Omega 3 binnen te krijgen,” aldus Nabil die het liefst zeven dagen in de week zou gaan, “om te beginnen gaan we zes dagen open. Van tien tot zeven omdat we vinden dat mensen die laat van hun werk komen ook nog een visje moeten kunnen halen. Zodra het kan, gaan we ook op zondag open.”

Als kennismakingsaanbieding heeft Visplaza drie haringen voor vijf euro. Vers van het mes, met uitjes en zuur en in papier verpakt. “Zoals het hoort,” aldus Nabil.

Foto Arjen Vos

3 reacties

  1. Super aardige kerels, ik ben recent verhuisd naar Aalsmeer en ben hier enorm vriendelijk ontvangen, kibbeling was heerlijk, bedankt heren tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel