Vijf ruimtes waar betaalbare PVC vloer van pas komt

Het inrichten van een woning brengt veel (gepieker over) kosten met zich mee. Alleen al de vloeren kunnen een flinke greep uit het beschikbare budget zijn, en dan zijn er nog niet eens meubels neergezet. Vandaar dat veel nieuwbakken huizenbezitters voor een PVC vloer kiezen, die ook nog eens onderhoudsarm is. In deze vijf ruimtes komt zo’n vloer van pas.

Lekker knoeien in de keuken
Omdat na een paar simpele slagen met een vochtige mop de ondergrond weer als nieuw is, slaan hobbychefs ongehinderd aan het kokkerellen in hun keuken met PVC vloer. PVC vloeren kunnen tegen een stootje én tegen vocht en gaan jarenlang mee. Bovendien laten ze geen ruimte over aan de zijkanten – zeker niet als ze van plinten zijn voorzien – dus krijgen muizen en andere ongewenste bewoners er geen kans.

Tuinkantoor snel schoon
Sinds de coronaperiode schieten de tuinkantoortjes als paddenstoelen uit de grond. Vaak hebben deze ruimtes nevenfuncties als logeerkamer of zelfs B&B. Het is echter wel weer een extra plek die schoongehouden moet worden, dus kiezen mensen ook hier veelvuldig voor een vloer van PVC. Daarnaast past het materiaal bij het zakelijke uiterlijk dat ze aan hun werkruimte willen geven.

Hobbykamer of atelier
Menigeen houdt een ruimte over in huis omdat niet iedereen aan gezinsuitbreiding doet. Juist kinderloze stellen hebben uiteenlopende creatieve bezigheden, zoals beeldhouwen of schilderen. Het ooit als ‘stoffig’ bestempelde verschijnsel hobby kreeg in de coronaperiode een boost. Koeriers reden af en aan met allerhande knutselmaterialen. Dat rustgevende doe-het-zelven bleek een blijvertje: van het in elkaar zetten van bouwpakketten tot het bakken van eigen broden. In een atelier of hobbyruimte, waar eveneens geknoeid mag worden, is zo’n PVC vloer ideaal. Verf en andere producten komen er makkelijk van los.

Ideaal in combinatie met vloerverwarming in de badkamer
Een badkamer met vloerverwarming is zeker ’s winters een aangename vorm van luxe die veel mensen zichzelf gunnen. De betaalbare pvc vloer compenseert de uitgaven daarvan weer een beetje. Het materiaal is zoals gezegd vochtbestendig en voelt ook wat zachter aan dan tegels.

Baby- of kinderslaapkamer
Is er toch een nieuw mensje in aantocht, dan is de babykamer vaak een ruimte die haastig ingericht wordt. Niet zelden wordt deze na verloop van tijd net zo rap getransformeerd tot kinderslaapkamer. In beide gevallen is een makkelijk te installeren vloer wenselijk, omdat veel ouders duizend andere dingen aan het hoofd hebben. In precies de gewenste kleur ligt deze pvc vloer er in no time, waarna het geheel gezellig ingericht kan worden.

(Partnerbijdrage SM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin