Vertrouwd, professioneel én volgens wetgeving ondernemen

Gert Jan op 't Land (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Gert Jan op’t Land, eigenaar en oprichter van Peopleassist.

Door: Hans van der Linden. Peopleassist zorgt ervoor dat ZZP-ers professioneel ondernemer kunnen zijn en dat opdrachtgevers precies weten waar ze aan toe zijn bij het inhuren van ZZP-professionals. Door jarenlange kennis en ervaring met ZZP-wetgeving weten ze bij Peopleassist als geen ander wat voor ZZP-ers, ondernemers en organisaties belangrijk is voor een goede samenwerking.

Boer in Denemarken
Gert Jan op ’t Land is geboren in Bodegraven en woon met zijn gezin in Korteraar. “Mijn carrière ben ik als boer begonnen en ik heb jarenlang in Denemarken gewoond. Door privéomstandigheden zijn wij terug gekeerd naar Nederland. Na terugkomst heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik de accountancy in gegaan. Accountancy kwam voor mij niet helemaal uit de lucht vallen, omdat cijfers en wetgeving als agrariër hoog op je prioriteitenlijstje staan. Daarnaast hielp ik wel eens andere Nederlandse boeren, door hen te adviseren. Om mijzelf om te scholen heb ik onder andere de opleiding tot accountant gevolgd. Ik ben in loondienst gaan werken als assistent accountant en relatiebeheerder. Al gauw begon het ondernemerschap weer te kriebelen. Dit heeft geresulteerd in het oprichten van Peopleassist.”

Slimme route
Gevraagd naar de drijfveer geeft Gert Jan aan dat het helpen van mede-ondernemers een belangrijk aspect is en dat hij daarnaast graag zoekt naar efficiënte en innovatieve oplossingen. “Zo zag ik een uitdaging in het efficiënt en fiscaal- juridisch borgen van het samenwerken tussen de opdrachtgever en zijn ZZP’ers. Slim, simpel en op de juiste wijze samenwerken, in plaats van afwachten tot de fiscus je corrigeert. Het idee van Peopleassist was al snel geboren. Peopleassist biedt eigenlijk een IT-platform (HelloProfs) waar zowel ZZP’ers als opdrachtgevers de juiste stappen kunnen doorlopen om tot een samenwerking te komen. Een slimme en eenvoudige route waarin je de samenwerking fiscaal en juridisch compleet maakt en voldoet aan de wet DBA.”

Voor opdrachtnemers met langdurige opdrachten en opdrachtgevers die de risico’s van het werken met opdrachtnemers buitenboord willen houden is Peopleassist volgens Gert Jan de juiste partij. “We zijn online goed vindbaar en brengen onze bezoekers op de hoogte van de actualiteiten inzake het werken met ZZP’ers. Verder werken we samen met een goede en betrouwbare IT-partner waar we een langdurige relatie mee hebben, zodat beveiliging en nieuwe toepassingen snel kunnen worden ingericht.”

Waterdicht
Als platform is Peopleassist uniek in Nederland, omdat het zowel fiscaaltechnisch als arbeidsrechtelijk (dus juridisch) waterdicht is. “Om sterker te zijn is samenwerken een goede en vooral ook mooie optie,” aldus Gert Jan, “daarom is Peopleassist een onderdeel geworden van de Werkgroup (bekend van Werkverzuim en Werkassist) en hebben we de handen ineengeslagen om alle arbeidsvormen en service hierom heen onder één dak te hebben. Onze uitdaging is naamsbekendheid; onze tool biedt een landelijke oplossing voor ZZP’ers en opdrachtgevers waardoor wij landelijke dekking willen hebben.”

Businessclub
“Ik ben lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer, omdat ik als Aalsmeerse ondernemer ook maatschappelijk betrokken wil zijn bij de regio waar ik werk. Daarnaast heeft de BusinessClub een heel mooi en gevarieerd netwerk aan ondernemers, voor wie Peopleassist zeker een rol van betekenis kan spelen. Mijn motto: Ik ben onderscheidend, juist door gewoon te doen.

Peopleassist
Zwarteweg 110C
1431 VM, Aalsmeer
W: www.peopleassist.nl
T: 085-2730220
E: info@peopleassist.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin