Tommy’s Fresh Foods, sterk in verse en lokale producten

Tommy van Os (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Tommy van Os, eigenaar van Tommy’s Fresh Foods op het Poldermeesterplein.

(Door: Jaimy van Eenennaam) Tommy van Os werkte jarenlang als chef-kok in bekende restaurants in Amsterdam, maar had een droom: zijn eigen zaak waarin hij al zijn kennis, ervaring en vooral grenzeloze liefde voor mooi, puur en gezond eten in kwijt kan. Dat is gelukt en daar kunnen zijn klanten van profiteren. Voor fijne avonden, gezellige diners of gezonde maaltijden voor iedere dag. Voor feesten en bijzondere dagen. Maar altijd uiterst smaakvol, natuurlijk en vers. Kom langs bij Tommy’s, proef en ontmoet de Chef.

Geluk in het leven
Tommy is geboren in Amstelveen en woont sinds zeven jaar met zijn gezin in Aalsmeer-Oost. Hij woont erg dichtbij de winkel en dat bevalt hem goed. Tommy heeft in Amsterdam de koksopleiding gevolgd en tijdens zijn carrière bij mooie en grote restaurants gewerkt. In de hoogtijdagen van zijn carrière stuurde hij een brigade van medewerkers van negen restaurants aan. Door persoonlijke omstandigheden koos hij ervoor om in 2019 zijn droom waar te maken en begon voor zichzelf. Het gaat Tommy om geluk in het leven en dat vond hij in het runnen van deze winkel. “Ik liep al veel langer met dat plan en was eerlijk gezegd de grootschaligheid van de restaurants waar ik werkte ook wel een beetje zat. Ondanks dat ik een onzekere periode ben ingegaan als eigen baas, stond mijn vrouw volledig achter mijn besluit en kreeg ik ook de steun van mijn familie en toenmalige werkgever.”

Lokaal ingekocht en bereid
Na solo te zijn begonnen bestaat zijn bedrijf nu uit een team van vier medewerkers. “Wij verkopen mooie en verse producten gedurende zes dagen per week. Hierbij moet je denken aan, broodjes, maaltijden, salades, kazen, vlees, wijnen en delicatessen. Daarnaast doen wij cateringservice, leveren alles voor de (vrijdagmiddag) borrel en maken wij ook samengestelde (vers)pakketten gedurende de feestdagen.”

De producten waarmee Tommy werkt bevatten geen conserveringsmiddelen. In de winkel worden zoveel mogelijk lokale, verse en zelfgemaakte producten aangeboden.

Tommy zegt zijn positie in Aalsmeer-Oost te danken aan de gunfactor van particulieren en regionale bedrijven en door eersteklas producten te leveren. Klanten kiezen voor Tommy’s Fresh Foods, omdat het merendeel van de producten lokaal wordt ingekocht en bereid. Daarnaast verkoopt Tommy’s Fresh Foods niet alleen producten, maar adviseert het ook klanten bij productkeuzes voor bepaalde gelegenheden.

Lokale bieren
Met een recente verbouwing achter de rug is Tommy klaar voor een nieuwe stap. Belangrijk daarbij was het creëren van een huiselijke sfeer. “Klanten moeten zich hier thuisvoelen.”

Er kwam een nieuwe vitrine met veel meer uitstraling en die meer ruimte biedt voor verse producten. Ook is er een stukje traiteur bijgekomen. De producten liggen in bakken gepresenteerd waarbij de klant zichzelf kan bedienen. Ook het assortiment van de kazen en wijnen is verder uitgebreid. Van ongeveer 20 wijntjes zijn er nu meer dan 80 verschillende delicatessenwijnen, vooral afkomstig van kleinere wijnhandelaren. De winkel biedt ook lokaal bier aan. Onder meer uit Aalsmeer-Oost, Kudelstaart en Amstelveen.

Businessclub
“Ik ben lid geworden van de Businessclub omdat een aantal van mijn klanten ook lid zijn. Ik hoorde van het brede en uiteenlopende netwerk van de Businessclub. Naast dat ik graag van andere mensen en ondernemers leer, kan het netwerk van de Businessclub erg interessant zijn voor de groei van mijn bedrijf.”

Tommy’s Fresh Foods
Poldermeesterplein 4
1432 JZ Aalsmeer
0297 – 764 625
www.tommysfreshfoods.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Eén reactie

  1. Een heerlijke zaak waar ik graag kom. Top kwaliteit en hele lieve mensen die je graag helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin