Verhoef genomineerd voor prestigieuze prijs

Verhoef Aluminium Scheepsbouwindustrie uit Aalsmeerderbrug is genomineerd voor de ‘Koning Willem I Prijs 2016’ in de categorie MKB. De eervolle prijs staat ook wel bekend als de Oscar voor het bedrijfsleven. Verhoef is een van de drie genomineerden. De andere twee tegen wie Verhoef het moet opnemen zijn TOBROCO Machines uit Oisterwijk en Ventura Systems uit Bolsward.
 
De winnaars worden op donderdag 26 mei in Eindhoven bekendgemaakt. De uitreiking zal worden bijgewoond door Koningin Máxima. Zij is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.
 
Tijd ver vooruit
In een verklaring omtrent de nominatie laat het bestuur van de ‘Koning Willem I Stichting’ weten: “Al in 1959 kwam Verhoef met het idee om reddingsboten aan boord van schepen niet langer te water te laten door middel van hijsdraden, maar in vrije val te lanceren. Het bedrijf was hiermee zijn tijd ver vooruit, want het duurde nog 20 jaar voordat het systeem wereldwijd geaccepteerd was. Inmiddels wordt het beschouwd als het meest veilige reddingsysteem op zee. Verhoef heeft hiermee bewezen een terechte genomineerde te zijn voor de ‘Koning Willem I Prijs’.”
 
Creatief en innovatief
Met de prijs stelt de ‘Koning Willem I Stichting’ zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking.
 
De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties.
 
In 1986 won de VBA de prijs bij de grote ondernemingen, vier jaar later gevolgd door Fokker.
 
Foto: tijdens een feestelijke bijeenkomst eerder deze maand werd de plaquette overhandigd die hoort bij de nominatie. (Foto Verhoef)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel