‘Varende keukentafel’ brengt bloemen en mensen bij elkaar

Door de inventieve Jan de Boer, directeur Barendsen Bloemen, wordt regelmatig een nieuw idee gelanceerd. En dan is het doorgaans wat de Engelsen noemen 'a splendid idea'. Zaterdag was het moment waar door De Boer reikhalzend naar was uitgekeken: de lancering van de Tiny Flower Boat. Een vaartuig, aan het brein van De Boer ointsproten, dat zich nog het beste laat omschrijven als een soort varende caravan. Bedoeld als ontmoetingsplaats om bloemen te promoten. In deze tijd gaat teveel via het internet, De Boer wil weer terug naar het directe menselijke contact.
 
Voor de plechtigheid in de haven van het flink in de bloemen gezette café-restaurant 'In de Zotte Wilg' had De Boer een heterogeen gezelschap uitgenodigd, variërend van vakgenoten (kwekers, personeel van Barendsen, bloemist-winkeliers en kopstukken uit de bloemenwereld ) tot mensen uit het bankwezen. Ook de vaklieden die bij de bouw van de Tiny Flower Boat waren betrokken, waren aanwezig. Ze hadden een puik stukje werk geleverd met het creëren van dit uiterst romantische varende platform.
 
'Meer sex'
“Juist in deze digitale tijd moet je mensen zien, spreken en ze enthousiast maken voor je producten,” zo gaf De Boer aan, “minder Wikipedia, meer sex,” aldus de welbespraakte bloemenman die zijn publiek toesprak vanaf een verhoging op het terras van het café-restaurant.
 
Florapodium
Hij geeft aan dit uitgangspunt al vele jaren daadwerkelijk de ruimte. Al enige tijd staat er op het veilingdak boven de box van Barendsen Bloemen een originele Aalsmeerse bloemenkas waarin De Boer graag zijn relaties ontvangt. De redactie van AalsmeerVandaag stelt daar  graag spraakmakende figuren aan de lezers voor middels een interview met bekenden en onbekenden. En als trefpunt voor kwekers en afnemers is er sinds vorig jaar in de werkruimte, een verdieping lager, het Florapodium waar regelmatig kwekers hun topproducten c.q. nieuwigheden kunnen tonen.
 
Keukentafelprincipe
De Boer, steeds op zoek naar het keukentafelprincipe om met elkaar in gesprek, te gaan, heeft met de Tiny Flower Boat wederom, een speelse gelegenheid gecreëerd.
 
Met enthousiasme sprak hij zaterdag over de technische details van het vaartuig. Onder meer het plug-en playsysteem en andere gegevens was er de gelegenheid in het originele drijvende bouwwerk te stappen en een rondje over de plas mee te varen.
 
Bloemenschilderij
Uiteraard ontbraken de bloemen deze dag niet. Royale boeketten waren er voor de direct betrokkenen en ook in de Tiny Flower Boat was het een fleurige entourage met een ingenieus live bloemenschilderij. Op de paarse kussens biedt de boot een perfecte gelegenheid om met maximum tien personen het wel en wee in de bloemen- en plantenwereld onder de loupe te nemen.
 
The Tiny Flower Boat zal zeker ook de vele buitenlandse bezoekers aan de twee internationale bloemententoonstellingen, volgende week te houden in Aalsmeer en Vijfhuizen, de gelegenheid bieden van deze originale presentatie kennis te maken.
 
Tekst Leni Paul en Arjen Vos, foto's Arjen Vos
 
(advertentie)
 

Lees vorig bericht

Infomiddag ‘zorg voor morgen’

Lees volgend bericht

Aalsmeerse genomineerd voor ‘Techtalent Award’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *