Van Lammeren: dorpsslijter met ambities

Vincent van Lammeren op locatie (Foto privé)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan de Kudelstaartse slijter Vincent van Lammeren

Vincent is geboren in de jaren 70 geboren in Kudelstaart waar ook zijn slijterij is gehuisvest. Ondanks dat Vincent een échte Kudelstaarter is woont hij inmiddels met zijn vrouw en drie kinderen in Boskoop. Het vak ondernemer heeft hij van jongs af aan meegekregen toen zijn ouders Will en Bep een slijterij begonnen. Vanaf die tijd draaide Vincent dan ook stelselmatig mee in de winkel toen hij uit school kwam.

Na school belandde Vincent bij de VBA waar hij van zijn 16e tot zijn 24e heeft gewerkt. Op aanraden van zijn vader is hij daarna bij Gall & Gall gaan werken. Enerzijds om ervaring in het slijtersvak op te doen, anderzijds om in die tijd de benodigde papieren voor slijter te halen. Na twee jaar bij Gall & Gall gewerkt te hebben is Vincent bij zijn ouders in de slijterij in dienst gekomen. Destijds nog in de rechtsvorm VOF en vanaf 2018 als Eenmanszaak.

Vincents vader Will, heeft tot vlak voor zijn overlijden in oktober 2022 nog gewerkt in de familiezaak en was voor veel Kudelstaarters tot die tijd een vast gezicht.

TopSlijters
Sinds 3 november 2021 is Vincent doorgegaan als zelfstandig slijter en heeft zich aangesloten bij de landelijk werkende TopSlijters, een organisatie in verenigingsvorm, met de eigenaren allemaal als zelfstandige slijters. Dit was voor Vincent een bewuste keuze om meer met ondernemen bezig te kunnen zijn in plaats van het werken onder een franchiseformule.

TopSlijters zijn speciaalzaken die zich onderscheiden door hun vakkennis en assortiment. Naast de bekende nationale en internationale levert de TopSlijter ook een groot aantal huismerken en exclusiviteit. Stuk voor stuk zijn dit producten die met zorg gekozen zijn en een hoge kwaliteit bieden voor een redelijke prijs.

Slijterij van Lammeren onderscheidt zich met het karakter van een dorpswinkel. Als Vincent gevraagd wordt hoe dat er concreet uitziet, somt hij op: “Vakmanschap, een ruim assortiment tegen een scherpe prijs zowel in de winkel als online, ‘nee’ verkopen is voor mij geen antwoord, iedere klant moet zich op zijn gemak voelen en met volle tevredenheid de winkel weer verlaten, een praatje, een lach en ook zeker een traan. Kortom: ik ben er voor mijn klanten.”

Uitdagingen en toekomst
Een slijterij is ook een branche waar regelmatig probleemgevallen bij komen kijken. Daar is Vincent als persoon heel sterk in, zo geeft hij aan. “Onduidelijk voor de toekomst is hoe de wet en regelgeving zicht ontwikkelt met betrekking tot de verkoop van alcoholhoudende dranken,” aldus Vincen die zichzelf meer ziet als een speciaalzaak en hoopt dat dat aspect in de komende jaren nog meer zal worden bevestigd, “een interessante ontwikkeling hierin kan zijn als supermarkten wellicht straks geen alcohol meer zouden mogen verkopen. Mocht dit het geval zijn dan heeft dit ook consequenties voor de oppervlakte van mijn zaak.”

Kerstpakketten
Een van Vincents doelstellingen voor de komende tijd is het vergroten van zijn netwerk. Mede door zijn lidmaatschap van de Businessclub weten vele leden al de weg naar de winkel te vinden. Toch kan volgens hem nog meer bekend worden dat TopSlijter van Lammeren ook levert aan bedrijven. Dit alles tegen scherpe prijzen en alles op factuur.

Een ander fenomeen dat Vincent onder de aandacht wil brengen is het ruime assortiment aan relatiegeschenken en dat er voor de feestdagen ook kerstpakketten kunnen worden besteld.

Verder geeft Vincent aan, dat alles door hem zijn crew te maken valt en ook met een eigen bezorgdienst aan huis of op de zaak bezorgd kan worden. Door aansluiting te zoeken bij de Businessclub van FC Aalsmeer wordt indirect ook FC Aalsmeer gesupport. Daarnaast geeft Vincent aan het belangrijk te vinden om als bedrijfsleven een vuist te kunnen maken: “Of je nou een multinational bent of een eenmanszaak. Samen sta je sterk.”

Top Slijterij Van Lammeren
Einsteinstraat 79 b
1433 BD KUDELSTAART
Telefoon: 0297-362040/ 06-14757858
Mail: slijterij.van.lammeren@worldonline.nl
vanlammeren-uwtopslijter.online

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin