Van Dommelen Personal Car Services: groot met korte lijnen

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Casper Jansen, directeur van taxibedrijf Van Dommelen Personal Car Services.

1953. Terwijl het Zuiden lijdt onder de gevolgen van de watersnoodramp, besluit in het dorp Nieuwer Amstel – tussen Amsterdam en Schiphol – de 26-jarige Henk van Dommelen met wat geleend geld een auto te kopen. Hij vestigt zich als rijinstructeur, maar weldra blijkt dat veel inwoners zijn geriefelijke automobiel ook op prijs stellen om hen naar plaatsen in de omgeving te brengen zoals het naburige Schiphol. Het spoorwegstation is een paar jaar eerder opgeheven en het enige openbare vervoer bestaat uit bussen van Maarse & Kroon. Amsterdam, op minder dan 20 km afstand groeit als kool, evenals de bloemenveiling in Aalsmeer die hard op weg is om de grootste ter wereld te worden. Vlakbij, op de luchthaven Schiphol, komen en gaan steeds meer luchtreizigers die niets liever willen dan voor of na een uren-, soms dagenlange vlucht pijlsnel naar hun bestemming te worden gebracht. Wie kan dat beter dan Van Dommelen die zo’n beetje op Schiphol woont en bij nacht en ontij klaarstaat om hen op te halen of naar huis te brengen. Henk van Dommelen is inmiddels 95 jaar oud en rijdt allang niet meer op de taxi, maar komt nog regelmatig op bezoek bij het mooie bedrijf, waarvan hij de grondlegger is geweest.

Sociaal betrokken vervoer
Casper Jansen is geboren en getogen in Kudelstaart en heeft na zijn middelbare school geschiedenis gestudeerd. Hij had de ambitie om iets voor zichzelf te beginnen en kreeg hiervoor in 2017 de kans toen zijn voorganger, die jaren geleden het bedrijf van Henk van Dommelen heeft overgenomen, het bedrijf te koop aanbood.

Van Dommelen verzorgt alles op het gebied van personen-, taxi- en touringcarvervoer. Het bedrijf heeft inmiddels circa 100 medewerkers in dienst en een wagenpark van 85 stuks. “Ons vervoer is inclusief zorgvervoer, met andere woorden ‘sociaal betrokken vervoer’. Zo doen wij een groot gedeelte van het taxivervoer voor bewoners van Stichting Ons Tweede Thuis.” Casper vertelt met trots over de centrale positie die het bedrijf in de regio heeft. De chauffeurs kennen de regio op hun broekzak, zijn uitermate servicegericht en doen net een stapje extra. Zij zijn het visitekaartje van het bedrijf. “Wij vinden flexibiliteit belangrijk. Ook al is het soms puzzelen, wij laten de klant niet in de kou staan.”

Kernwaarden van een familiebedrijf
Het streven is om het bedrijf stabiel te houden en op een verstandige manier te groeien. Ondanks dat het al jarenlang geen familiebedrijf meer is, zijn de kernwaarden van een familiebedrijf nog wel aanwezig. “Mijn ambitie is tevens om de zichtbaarheid van ons bedrijf te vergroten. Daarnaast zijn wij volop bezig met certificering om ons ook bij tenders voor overheidsopdrachten te kunnen inschrijven. Uiteraard zijn er uitdagingen. Ik hoop ten eerste dat de markt voor de reis en evenementenbranche weer gaat aantrekken. Daarnaast is concurrentie een uitdaging en ook om steeds de juiste medewerkers aan te trekken bij verloop.”

Zichtbaarheid via BusinessClub
Casper zegt jarenlang in Kudelstaart gevoetbald te hebben, waardoor hij graag het regionale voetbal een warm hart toedraagt. Door het lidmaatschap bij de BusinessClub wil hij meer zichtbaarheid en naamsbekendheid krijgen in de regio. Met name bij de Meer voor Ondernemersavonden hoopt hij dit voor elkaar te krijgen. “Met de periodieke events en het uiterst diverse netwerk van de BusinessClub liggen er nog mooie kansen.”

Van Dommelen Personal Car Services
Frans Halslaan 25
1181 TK, Amstelveen
T: 020-6412834
W: www.taxivandommelen.nl
E: pcs@vandommelen.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.
(Foto’s Ton van Eenennaam en V Dommelen)

 

Lees vorig bericht

Wereld vol kleur in Flower Art Museum

Lees volgend bericht

Doorstart Levarht dichtbij


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *