Van Berkel Aannemers

Wensen koper vervuld bij villa’s Calslagen en appartementen Centrum

Van Berkel Aannemers voor nieuwbouw, onderhoud, verbouw, renovatie én projectontwikkeling

Rij je door Aalsmeer of Kudelstaart, dan is de kans zeer groot dat je busjes van Van Berkel Aannemers tegenkomt. Of je ziet borden waar hun naam op prijkt bij (ver)bouwprojecten. Het bedrijf komt uit Leimuiden en heeft een goede naam opgebouwd in het Aalsmeerse en ver daarbuiten.

Het middelgrote aannemersbedrijf werkt met veertig vaste medewerkers en kan bij grotere projecten terugvallen op een betrouwbaar netwerk van onderaannemers.

Vier generaties
Van Berkel Aannemers is een familiebedrijf pur sang. Vier generaties ‘Van Berkel’ telt de aannemer. Momenteel staat de derde generatie aan de leiding, de broers Ton en Frans van Berkel.

“Meer dan 100 jaar geleden begon ‘opa Cees' in de Raadhuislaan in Leimuiden zijn metselbedrijf,” vertelt Frans van Berkel. Toen nog onder de naam 'C.J. van Berkel, Mr. Metselaar'. Later bouwde hij zijn bedrijf uit door naast het metselen bouw- en verbouwprojecten aan te nemen.

Twee van zijn zoons kwamen na hun schooltijd bij het bedrijf werken. De naam veranderde in die tijd naar Firma C.J. van Berkel en Zonen. “Mijn vader Dirk heeft het bedrijf overgenomen, nadat mijn oom Kees door lichamelijke problemen moest stoppen. In die tijd is ook mijn jongere broer Ton erbij gekomen en Van Berkel Aannemers breidde uit.”

Frans van Berkel is pas later bij het bedrijf gaan werken, in 1987. “Na mijn bouwkundige opleiding ging ik als tekenaar aan de slag bij Bouwbedrijf Van de Heuvel in Aalsmeer. Ik heb daar veel ervaring en kennis opgedaan in het vak en mooie projecten begeleid.” Toen het bedrijf stopte, ging Frans met Ton verder in Leimuiden en konden de klanten daarvandaan met hem verder gaan.

Media en musicals
Een van die klanten was Joop van den Ende. Het bedrijf heeft veel werk voor hem gedaan en wordt nu nog ingezet voor verschillende projecten. Bouwen en verbouwen, van zijn huis en kantoor tot de Endemol Studio’s in Aalsmeer, ShowBizz City en de studio’s in Amsterdam. “Het werken met Joop van den Ende en zijn team is prettig. Je moet wel flexibel zijn en snel kunnen schakelen en leveren. Vanuit zijn achtergrond als bouwkundig tekenaar heeft hij zijn eigen technische kennis en ideeën.”

Via de mediagroep en het theaterproductiebedrijf zijn er meer opdrachten gekomen. Werk aan de studio’s in Hilversum, onderhoud aan en decors in het AFAS Circustheater Scheveningen, verbouwingen in het Beatrix Theater Utrecht en het bouwen van het decor van de grote musicalproductie Soldaat van Oranje.

Liefde voor het vak
Van Berkel Aannemers mag zijn naam verbinden aan mooie projecten in de mediawereld, maar in Aalsmeer heeft het bedrijf zijn sporen ook verdiend. En niet alleen door de realisatie en het verbouwen van grootschalige projecten. Want ook particulieren kunnen de aannemer inhuren voor werkzaamheden als restauratie, onderhoud, aanbouw, opbouw en veel meer.

De slogan is niet voor niets ‘mensen bouwen voor mensen’. “Wij vinden de korte lijnen zeer belangrijk en denken proactief mee bij de wensen van de klant. Ook als iets moeilijk of niet te realiseren is, dan zijn we daar eerlijk in. Al is dat voor ons weer een uitdaging om passende oplossingen te vinden waarbij de klant tevreden is. Dan zijn wij dat ook. Wij werken met liefde voor het vak.”

Bekende projecten zijn met medewerking van Van Berkel Aannemers gerealiseerd. De bouw van de Jozefschool, verbouwing van het notariskantoor, verschillende woningen in Kudelstaart en Aalsmeer, verbouwingen bij FloraHolland, De Vries Scheepsbouw en natuurlijk nog veel meer.

Nieuwbouw Aalsmeer Centrum
In de dorpskern van Aalsmeer realiseert Van Berkel Aannemers 38 luxueuze appartementen, penthouses en lofts. Alles gelijkvloers en met optimaal wooncomfort. In de documentatie is alles duidelijk omschreven: grote, lichte woningen, van 70 tot 204 m2, eigen parkeerplaatsen en bergingen, zeer ruime balkons, prachtige binnentuin en winkels en gezelligheid op loopafstand. De mogelijkheden lijken oneindig, want kopers of huurders kunnen hun wensen kenbaar maken bij Van Berkel Aannemers.

“Ze zijn interessant voor ouderen, want de woningen liggen naast het Zorgcentrum Aelsmeer waarmee zorgafspraken gemaakt kunnen worden. De locatie is uniek.” De woningen worden vanaf de zomer 2014 tot aan het begin van 2015 opgeleverd. Makelaar Van der Laarse zorgt voor de verkoop, maar ook op de website van Van Berkel Aannemers is informatie te vinden.

Calslagen Kudelstaart
Van Berkel Aannemers is projectontwikkelaar voor 17 flexibele en vrijstaande woningen in Calslagen Kudelstaart. De woningen zijn helemaal zelf in te delen en worden gerealiseerd op een unieke plek aan de Westeinderplassen.

De klant kan in dit project alle wensen kenbaar maken. Dat gaat zeer ver. Keuze uit verschillende groottes, gevels, daken, ruimtes (bijvoorbeeld met bedrijfsruimte, boothuis, garage, tuinkamer, wintertuin), schakeling. “We hebben geprobeerd om het oude Calslagen in het ontwerp terug te laten komen.” Meer informatie van dit project is te vinden op de website.

Toekomst
Plannen voor de toekomst? “Vooral continueren van onze werkzaamheden, met eigen mensen en dezelfde kwaliteit. Het gaat niet best in de bouwsector, maar dat was in de jaren tachtig ook al zo. Toen lukte het ons ook om goed door te gaan. We doen er alles aan om onze klanten te behouden en vertrouwen erop dat we er met z’n allen weer uitkomen.”

Van Berkel Aannemers Leimuiden BV
Tuinderij 13
2451 GG LEIMUIDEN
0172-508382

vanberkel@vanberkelaannemers.nl
www.vanberkelaannemers.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel