Total Copy Service in de spotlights

Total Copy Service maakt zijn naam waar.

Ria Bouwman en Dirk Box al bijna 25 jaar verantwoordelijk voor gewaardeerde service.

Al bijna een kwarteeuw bedient Total Copy Service de gemeenschap met een uitgebreid pakket aan producten. Van de complete productie van een clubblad tot het ontwerpen en drukken van een geboortekaartje en van de verkoop van kantoorartikelen tot het bedrukken van bedrijfskleding. Er mag door de jaren heen veel veranderd zijn, Total Copy Service is altijd trouw gebleven aan de oorspronkelijke gedachte: de klant helpen zoals je zelf geholpen wilt worden.

Stencilen. Deze ouderwetse manier van kopiëren werd tot enkele tientallen jaren terug veelvuldig toegepast om schoolkranten en verenigingsblaadjes te maken. Lange tafels met daarop alle stapels bladzijden uitgespreid en vrijwilligers die langsliepen om de boel te bundelen en te nieten.

Aan de bar
Zittend aan de bar van Atletiekvereniging AVA’64, bedacht een aantal leden dat deze omslachtige manier om een clubblad te maken toch ook anders moest kunnen. Dat dit moment zou leiden tot de oprichting van een van Aalsmeers leukste en meest gewaardeerde winkels, had men toen niet kunnen bevroeden. In 2015 bestaat Total Copy Service 25 jaar. Een kwarteeuw waarin er veel met en in de winkel veranderd is. Echter niet de naam en waar die voor staat. Nog altijd wordt er een totaal-pakket geboden, behoort het vermenigvuldigen (kopiëren) van producten tot de kerntaak en blijft de dienstverlening (service) onveranderd hoog in het vaandel staan.

Dirk Box en Ria Bouwman waren destijds de pioniers die ijzeren-Heinig doorgingen met hun plan. Dirk vertelt: “Als we toen geluisterd hadden naar al die mensen die zeiden dat we er niets aan konden verdienen, waren we nooit met een dergelijke winkel begonnen. Klaas de Boer, oprichter van AVA’64 en oud-directeur van de Aalsmeerder Courant, heeft ons er echter van overtuigd dat we de stap moesten zetten. ‘Begin nou maar klein’ zei die, en wees ons op een klein leegstaand pandje in de Marktstraat, waar voorheen Fikla met fournituren gevestigd was. Het beslissende zetje kregen we van Canon, die een nieuwe druktechniek voor textiel in de markt zette. Dat we behalve kopiëren en de verkoop van kantoorartikelen ook t-shirts en andere materialen konden bedrukken, maakte het commercieel haalbaar. Zo begonnen we in 1990 met onze winkel.”

Publiekstrekker
Dat de AVA-atleten een flitsende start hadden, bleek al snel. Binnen een jaar groeiden ze het pandje uit en trokken ze op advies van Leo Roodenburg van de firma Kreeft & Van Wissen naar de Dorpsstraat. “De winkeliers aan deze zijde van het dorp zagen ons als een ideale publiekstrekker,’’ vervolgt Box. “De groenteman naast Kommer Baarsen was er mee opgehouden en wij vulden de ontstane leegte op. De Dorpsstraat is trouwens een prima plek voor ons. We zitten graag in een winkelgebied en willen tegelijk goed bereikbaar zijn. Daarom zijn we de straat trouw gebleven, ook toen we na een paar jaar wederom aan een verhuizing toe waren. Op deze plek zitten we sinds 1994. Plannen om opnieuw te verkassen hebben we niet.”

Toch hield de groei van Total Copy Service niet op. In het jaar 2000 nam de firma een drukkerij over in de Amsterdamse 1e Oosterparkstraat. Daar kregen de Aalsmeerders met een totaal andere mentaliteit te maken. Werkend vanuit de gedachte ‘Help een klant zoals je zelf ook geholpen wilt worden’ viel het op dat men in de hoofdstad veel minder gewend was aan een vriendelijk ‘Goedendag’ en ‘Dank u wel’. “Of de klant nu komt voor één kopietje of een hele doos drukwerk, we maken daarin geen onderscheid. Iedereen is welkom en we laten ook merken dat we blij zijn met elke klant.”

Gewaardeerde service
Klanten zijn er in alle soorten en maten. In Amsterdam zijn het vooral studenten die bij Total Copy Service scripties en presentaties laten printen en binden. In Aalsmeer is de variatie in klanten iets groter. Vooral dankzij het enorme scala aan verenigingen. Dat Total Copy Service gewaardeerd wordt, blijkt uit het feit dat klanten, zelfs na verhuizing, de winkel blijven bezoeken. Sprekend voorbeeld is TV-producent Endemol die op loopafstand zat van de Dorpsstraat. Ook al zit dat bedrijf nu in Amsterdam Zuidoost, voor printwerk komt men nog graag naar Aalsmeer.

Total Copy Service blijft meegaan met de tijd. Altijd werkend met de nieuwste machines en technieken zodat de beste prestaties geleverd kunnen worden. Maar ook kansen zien om extra klanten in de winkel te krijgen. Dat was vijf jaar geleden de reden om een DHL-pakketservicepunt te starten. “Daarmee trekken we maandelijks toch tegen de 1000 extra mensen de winkel binnen,” aldus Dirk. Een van de laatste ontwikkelingen is de realisatie van een webshop zodat de klant online bestellingen kan doen.

Zo veranderde er in 25 jaar dus veel, maar eigenlijk ook weer weinig. Technieken en werkwijzen gingen mee met de tijd, de instelling en het dorpse karakter zijn altijd gelijk gebleven. Nog altijd wordt het clubblad van AVA’64 gemaakt. Digitaal opgemaakt, als pdf aangeleverd en door een magische machine gekopieerd, gevouwen, geniet en gebundeld.

Total Copy Service
Dorpsstraat 22
1431 CD Aalsmeer
0297- 325024
 
1e Oosterparkstraat 126b+c
1091 HG Amsterdam
020 6925303

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin