Total Copy Service 30 jaar: internetdrukker met een voordeur

(Advertorial) Door: Ilse Zethof. Het begon allemaal in 1990 met het clubblad van Atletiekvereniging Aalsmeer (AVA). En nu dertig jaar later is Total Copy Service een begrip in de omgeving. Het bedrijf is uitgegroeid tot totaalleverancier van producten en diensten op het gebied van onder andere cadeau- en relatiegeschenken, textiel en stoffen bedrukken, kantoorartikelen, reclame en belettering en alle vormen van drukwerk.

Maar uiteraard kan iedereen er ook terecht voor het maken van een kopietje of printje. “Van tante Marie van drie hoog die een foto komt inscannen tot een grote multinational die bedrijfskleding wilt hebben. Alles kan. Particulieren, bedrijven en verenigingen weten ons te vinden.” De naam is weloverwogen bedacht. Total staat voor totaalleverancier, Copy voor vermeerderen van en Service is voor het bedrijf het allerbelangrijkste.

Unieke corsoposter
Eigenaren Ria Bouwman en Dirk Box hebben elkaar bij de atletiekvereniging leren kennen. Dirk was actief in de activiteitencommissie en Ria maakte het clubblad. “Toen nog met een simpel stencilapparaatje die we van Oceanus mochten gebruiken.” Al pratend aan de bar van de club kwamen ze tot te conclusie dat dit vast wel eenvoudiger moest kunnen. Het tweetal is toen bij een bedrijf gaan kijken in Amsterdam dat stencilapparaten verkocht. Ze werden enthousiast over het vermenigvuldigen en maken van drukwerk, maakte een uitgebreid businessplan, gingen overal informatie inwinnen en zijn samen Total Copy Service begonnen. Toen nog in de Marktstraat in het kleine pandje van Fikla, het knopenwinkeltje. Het werd overigens geen stencilapparaat waarmee gestart werd, maar een professioneel kopieerapparaat met veel meer mogelijkheden.

“Onze eerste klant was mevrouw Bruine de Bruin. We waren officieel nog niet eens open, maar ze stond al voor de deur en wilde haar handdoeken laten borduren.” Indruk bij het grote publiek hebben de enthousiaste ondernemers gemaakt tijdens het bloemencorso toen ze nog maar net open waren.  “We hebben de avond voor het Bloemencorso een mooie corsowagen op de foto gezet in de Bloemenveiling en de foto daarvan op een enorme poster geprint. Deze wagen stond de volgende dag voor onze deur geparkeerd en iedereen was verbaasd dat dit zo snel gerealiseerd kon worden in een mooie kwaliteit. Toen was dit heel uniek.”

Behandel je klanten zoals je zelf ook behandeld wil worden
Al snel werd de winkel in de Marktstraat te klein en verhuisden ze naar de Dorpsstraat. “Eerst huurden we op nummer 26-28, maar na vijf jaar konden we het pand kopen op nummer 22. En daar zitten we nog steeds.” Zakelijk waren Ria en Dirk een succesvol koppel, maar na een aantal jaar vonden ze elkaar ook privé en werden officieel een stel. De ondernemers hebben een enorme handelsgeest en zijn zeer actief in het verenigingsleven. Ria is bijvoorbeeld al lange tijd bestuurslid van Stichting Watertoren Aalsmeer en is betrokken bij de openstellingen. Beiden waren en zijn ook actief in de lokale politiek. Ria is bestuurslid bij PvdA Aalsmeer en Dirk was raadslid en later fractie-assistent voor PACT. “Daar hebben we veel geleerd, wat ons nu ten goede komt bij het ondernemen, maar zeker ook bij het organiseren. Al hebben we dat eigenlijk al van huis uit meegekregen.”

Dirk is op dit moment voorzitter van Ondernemersfonds Meer Aalsmeer en ook Ria is er jarenlang bij betrokken geweest. “Toen wij ons in de Dorpsstraat vestigden hebben we samen de winkeliersvereniging ‘Dorpsstraat, net even anders’ opgericht. Later is dit overgegaan in de winkeliersvereniging voor Aalsmeer Centrum. De ondernemers hebben hierbij heel wat meegemaakt en ze organiseerden van alles. Het organiseren zit ze in het bloed. Zo werd Ria zelfs de kraamvrouw genoemd, omdat zij altijd de braderie regelde en bij alle kraamhouders langs ging voor het geld. “Als ik bij iemand langs ging waar wat gedoe mee was, werd ik boos weggestuurd, maar als Ria langs ging kwam ze met het geld plus een gratis paar sokken terug,” lacht Dirk. “Haar slogan is ‘behandel je klanten zoals je zelf ook behandeld wilt worden’ en dat wordt door heel veel mensen gewaardeerd. “

Samen ben je sterk
Het ondernemende tweetal vult elkaar goed aan. Dirk is meer een denker en kijkt vooruit en Ria is meer van het praktische en is een doener. “Samen ben je sterk.” Dat geldt ook voor de winkeliersvereniging zeggen ze. “Je gaat niet met je winkel op de hei zitten, maar in een winkelstraat waar je met elkaar dingen kunt doen. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je kunt niet zonder elkaar.” Beiden hebben een sociale inslag en betekenen veel voor anderen. Een goed voorbeeld hiervan is Stichting Dag van je Leven. Een stichting die ze samen gestart zijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

Inmiddels is Total Copy Service dus dertig jaar verder en er is veel gebeurd. Zo is er ook een winkel bijgekomen in Amsterdam Oost. “Toch wel een iets ander soort klanten, waaronder veel studenten. De mentaliteit is daar ook anders, maar daar zijn we inmiddels aan gewend.”

Het bedrijf is altijd met de tijd meegegaan. “Tegenwoordig gaat alles vooral digitaal, maar we vinden het belangrijk dat iedereen bij ons naar binnen kan blijven lopen. Veel mensen vinden dat persoonlijke contact toch het prettigste. En doordat we een servicepunt van DHL zijn geworden hebben we nog meer aanloop in onze winkel. Je kunt ons eigenlijk wel de internetdrukker met een voordeur noemen.

30 jaar feestje
Ria en Dirk zijn nog lang niet van plan om te gaan stoppen. “Iedere minuut is bij ons anders en daar houden we van. We vinden het fijn om mooie dingen te maken en mensen blij te maken. We zitten niet stil en blijven ook op technisch vlak naar de toekomst kijken. En met een geheel nieuwe en nog gebruiksvriendelijkere website met uitgebreide webshop. Met ‘één druk op de knop’ kun je veel regelen.”

Zaterdag 5 september vieren ze hun 30 jaar feestje coronaproef met leuke acties en aanbiedingen. Wethouder van economische zaken Robert van Rijn komt naar de winkel en krijgt de eer om de website live te laten gaan. “We gaan de toekomst met veel enthousiasme, nog meer service en technologische hoogstandjes tegemoet.”

Meer informatie: https://www.tcsshop.nl/

4 reacties

  1. Lieve Ria en Dirk, van harte gefeliciteerd met dit jubileum! Hopelijk nog vele gezonde jaren samen, op naar de 35. Dikke kus van jullie nicht.💋💋

  2. Mooie mensen met de hart op de juiste plaats. Op nog vele mooie ondernemersjaren. Tot a.s. zaterdag. Dan maken wij er een mooi intiem feestje van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel