Total Copy: internetdrukker met een voordeur

Dirk Box (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Dirk Box, directeur eigenaar van Total Copy Service (TCS). 

Door: Hans van der Linden. Dirk is geboren Aalsmeerder en startte het bedrijf in 1990 samen met echtgenote Ria Bouwman. “Onze eerste winkel was in de Marktstraat. Daarna hebben wij 30 jaar in de Dorpsstraat gezeten. Recentelijk zijn wij verhuisd naar het voormalige Rabopand op de hoek van Zijdstraat en Dorpsstraat. Sinds 2002 hebben we ook een filiaal in de 1e Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost.”

Naast de drukke werkzaamheden vinden Dirk en Ria het ook belangrijk om maatschappelijk actief zijn. Zo is Dirk al vanaf 1991 bestuurslid van ondernemersvereniging Aalsmeer Centrum. “Daarnaast hebben Ria en ik in 1998 de stichting Dag van je Leven opgericht. Deze stichting zet zich al jaren in om mensen met een verstandelijke beperking letterlijk een dag van hun leven te bezorgen. Bijvoorbeeld tijdens de feestweek waar wij voor meer dan 500 mensen een feest organiseren. Een ander evenement is de jaarlijkse bootjesdag, vanuit jachthaven Kempers. Daar worden 300 cliënten verdeeld over 60 boten van particulieren. Voordat ik de winkel begon trad ik op als imitator met Elvis Presley nummers. Ik trad ook op voor stichting Ons Tweede Thuis en zo kwam ik in contact met deze organisatie.”

Dirk was verder actief in de Aalsmeerse politiek voor PACT, in ondernemersvereniging OVA en bij Radio Aalsmeer.

Hoe ben je in de business terechtgekomen?
“Ria deed werkzaamheden bij zwemclub Oceanus en raakte ook betrokken bij de Atletiekvereniging Aalsmeer waar ik ook actief was. Op een avond werd aan mij gevraagd of ik wilde helpen met het clubblad. Dat werd gemaakt met een stencilapparaat waarbij we om een tafel heen moesten lopen om de papieren te verzamelen. Toen dacht ik: ‘kan dit niet makkelijker?’ Ik zei toen tegen Ria: ‘als we nu samen met Oceanus en de atletiekvereniging een kopieerapparaat kopen, dan kunnen we de kosten verdelen.’ We gingen kijken naar de mogelijkheden en zo ontstond het idee om een kopieerwinkel te starten.”

Wat doet Total Copy Service?
“We bieden een totaalpakket aan op het gebied van kopieer en printwerk, een compleet drukwerkpakket van visitekaartjes tot maatwerk van drukwerkopdrachten. De firma beschikt over een eigen ontwerpstudio, een uitgebreide textielcollectie, biedt diverse bedrukkingstechnieken en borduurwerk aan voor verkoop per stuk en grote aantallen. Daarnaast verzorgt TCS we ook reclame-uitingen zoals borden, banners, vlaggen, stickers en afwerking zoals plastificeren, inbinden, kantoorartikelen en papier verkoop.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
“Met een klein team zijn wij heel flexibel, we hebben korte lijnen en onze medewerkers weten van aanpakken. Naast de twee filialen hebben wij ook een uitgebreide webwinkel. Onze kracht is dat je bij ons altijd de producten kunt zien en voelen. Vandaar de term: ‘de internetdrukker met een voordeur’. Door het brede pakket en de jarenlange ervaring kunnen wij voor de klant altijd een passende oplossing verzorgen. Door onze samenwerkingen met diverse partijen kunnen wij op elk prijsniveau wat voor onze klanten betekenen.”

Welke uitdagingen zijn er binnen de branche?
“Wij krijgen soms de meest vreemde verzoeken. Bijvoorbeeld de vraag of we op bestaande artikelen kunnen drukken. In ons netwerk kijken we dan of we er wat mee kunnen en zoeken samen met de klant naar een passende oplossing. Als dit niet zo is, dan is nee is ook een antwoord. Daar zijn wij heel transparant in. De afgelopen tijd merken we in onze branche dat de levertijden korter zijn geworden. Door de technieken die wij in huis hebben kunnen wij bepaalde opdrachten op dezelfde dag afronden.”

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer?
“Naast ondernemen is voor ons ook het sociale aspect zoals het verenigingsleven belangrijk. Wij willen vooral lokaal en in de regio een steentje bijdragen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de jeugd ook met sport bezig is. Wij hopen ons bij de Businessclub van Aalsmeer thuis te gaan voelen en bij de Meer voor Ondernemersavonden weer nieuwe mensen te ontmoeten. Het zou super zijn als hier zakelijke relaties uit ontstaan, dan is de bal weer rond.”

Total Copy Service & DHL servicepoint.
Zijdstraat 2, 1431 EC Aalsmeer
Telefoon: 0297-325024
E-mail: aalsmeer@tcsshop.nl
tcsshop.nl
facebook.com/TotalCopyService

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin