Streefbedrag stroomde in no-time binnen

Ruud Vismans houdt de deur symbolisch op een kier

Door: Arjen Vos. “Waanzinnig, we zijn allemaal zeer blij verrast, al die reacties… super. Eigenlijk kan ik niet onder woorden brengen wat dit betekent.” Ruud Vismans is duidelijk onder de indruk van het medeleven van zoveel mensen. Rond half drie vanmiddag werd het streefbedrag van 25.000 euro bereikt dankzij een ruimhartige afronding van Technisch Bureau Wahlen Jongkind met 595 euro. Daarmee heeft The Beach voorlopig voldoende lucht om het weer een tijdje uit te kunnen zingen.

Dankzij de actiegroep ‘Wij willen blijven beachen’, bestaande uit een aantal fanatieke sporters, kwam het geld in rap tempo binnen. Vooral de laatste dagen ging het hard. Vanuit het hele land werd gedoneerd. “Wij wisten niet dat deze actie op touw werd gezet. Wat het met ons doet? Veel meer dan we verwacht hadden. Hiermee kunnen we een deel van de vaste lasten betalen. Kosten die toch ook bij de eigenaar van het pand direct uit de pocket gaan. Als we niet betalen bouwen we een schuld op bij de eigenaar. Nu blijven we gelukkig op goede voet met ze staan,” aldus Vismans.

Goed geld
Is The Beach met de 25.000 euro nu helemaal gered? Dat kan Vismans niet zeggen, maar wel dat dit ‘goed geld’ is waarmee de positie van The Beach een stuk steviger is. “Elke euro was op dat gebied welkom geweest, maar dit is ongekend. We moeten zien wat er na 19 januari weer mogelijk is. Onze verwachting is niet dat horeca en evenementen meteen weer van start mogen. Integendeel als je ziet hoe de besmettingen nog altijd oplopen. Maar als de professionele sporters hier weer aan de slag mogen, zou dat al heel mooi zijn.”

De mogelijkheid om te doneren blijft vanwege de wankele vooruitzichten open. Op het moment van schrijven staat de teller zelfs alweer op 25.255. Wie op een andere manier iets voor The Beach wil doen is er vandaag nog tot 19:00 uur de mogelijkheid een pakket op te halen om zo de ‘laatste werkdag’ te vieren.

Foto archief AV/Jaap Maars

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel