Stolze staat voor betrokkenheid, groei en respect

Martin Slootweg (Foto: Ton van Eenennaam)

Door: Hans van der Linden. AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Deze keer de beurt aan Martin Slootweg van tuinbouwtechnisch bedrijf Stolze uit Maasdijk.

Stolze is sinds 1969 een gerenommeerde naam in de internationale tuinbouw. De hoofdvestiging is in Maasdijk. Om klanten in het midden en noorden van Nederland snel van dienst kunnen zijn met technische oplossingen op maat en 24-uurs service is er een lokale vestiging in Aalsmeer.

Martin Slootweg is bedrijfsleider van vestiging Aalsmeer, komt uit Lisserbroek en is inmiddels 25 jaar met veel plezier werkzaam in de tuinbouw. Zijn carrière is hij begonnen in de montage watertechniek. De business was voor Martin in zijn jeugd niet onbekend omdat zijn vader in dezelfde branche werkzaam was en zijn opa een kwekerij had.

Totaal dienstverlener
Stolze is dé specialist op het gebied van elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor tuinbouw en utiliteit. “Omdat geen installatie hetzelfde is, denken we bij Stolze graag mee met de klant om wensen te vertalen in een deugdelijke en betrouwbare maatoplossing,” vertelt Martin Slootweg, “van ontwerp tot en met realisatie en toegespitst op elke situatie. Of het nu gaat om een klimaatcomputer of om de volledige integratie van diverse installaties. Elke installatie wordt in eigen beheer uitgevoerd en met hoofdzakelijk eigen monteurs en specialistische onderaannemers geïnstalleerd. In totaal zijn inmiddels 160 medewerkers aan Stolze verbonden.”

Onderscheidend
Voor medewerkers voelt werken bij familiebedrijf Stolze als thuiskomen, zegt Slootweg. “De goede sfeer is zicht- en voelbaar op de werkvloer waar iedereen bereid is elkaar te helpen en nog belangrijker om van elkaar te leren. Stolze staat voor betrokkenheid, groei en respect. Naast dat er hard gewerkt wordt aan mooie tuinbouwtechnische installaties, is er ook veel ruimte voor gezelligheid. Kortom, het is nooit saai en er is altijd wat te beleven.”

Kernwaarden van het bedrijf zijn volgens Slootweg: Verantwoordelijkheid, Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Professionaliteit, Dienstverlenend. “Voor klanten die soms meer dan 30 jaar een relatie met ons hebben zijn de ‘no nonsens’ cultuur, kwaliteit en betrouwbaarheid kenmerkend.”

Uitdagingen
“Om onze technische kennis te blijven waarborgen is het belangrijk dat werkzaamheden door kunnen gaan. Momenteel is er een personeelstekort voor het werk dat er ligt in verband met openstaande vacatures.”

Lidmaatschap Businessclub
“We vinden het bij Stolze belangrijk om bij te dragen aan een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen en zo ook de voetbalvereniging te steunen. Het sociale aspect staat bij Stolze hoog in het vaandel. Daarnaast vinden we het belangrijk om de zichtbaarheid te vergroten van Stolze in de regio. Een mooie samenkomst, wat ons betreft.”

Stolze Aalsmeer
Witteweg 40
1431 GZ Aalsmeer
Telefoon: 085-2375111
www.stolze.nl

Eén reactie

  1. Mooi stukje Martin,
    Nog bedankt voor de sponsoring naar de Stichting Historische Tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin