Solidoe Kinderopvang Onderneming van het Jaar 2014

Stichting Solidoe Kinderopvang is de Onderneming van het Jaar 2014. Starter van het Jaar is Briljant Entertainment. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de feestelijke ondernemersavond in het Crown Theater Aalsmeer, waar zo'n driehonderdvijftig geïnteresseerden op afgekomen waren. Bij de gevestigde ondernemingen waren vier genomineerden tot de finale doorgedrongen, bij de starters drie.

Solidoe volgt FIQAS Software op, het bedrijf dat in 2012 de laatste winnaar was. In het eerste jaar 2011 legde Dutch Flower Group beslag op het Flora-beeldje, de trofee voor winnende bedrijven.

De jury noemt Solidoe een innovatieve kinderopvangorganisatie, die veel energie steekt in samenwerking met het onderwijs en bereid is kennis te delen. In Aalsmeer en Kudelstaart beschikt Monic van Diemen van Solidoe inmiddels over zeven locaties, waar twintig medewerkers actief zijn. “Winnen is geen enkel probleem,” zei ze met gevoel voor understatement in de op een groot scherm vertoonde serie korte filmpjes over de genomineerde bedrijven.

Apetrots
De algemene verwachting was dat Elektrotechnisch Installatiebedrijf P. Hoekwater met de eer zou strijken. Mede gezien de Aalsmeerse nominatie voor de Amstellandse duurzaamheidsprijs die het bedrijf van directeur Frans Sparnaaij in september verwierf. Hij zou “apetrots” zijn geweest als hij gewonnen had, vertelde hij in 'zijn' filmpje. “En nog het meest trots op mijn vrouw en kinderen.”

Ook de andere twee genomineerde bedrijven voor de ondernemingsprijs, Judith Keessen Fotografie en Maru Watersport & Industrie bleven met lege handen achter. Ook al waren ze “heel trots” dat ze een nominatie gekregen hadden, zoals Judith Keessen en Margreet Elfring van Maru in de filmpjes allebei nadrukkelijk lieten weten.

Meer pareltjes
Volgens jurylid John Jansen, de nieuwe voorzitter van ondernemersvereniging Ondernemend Aalsmeer, zijn er “veel meer pareltjes” in ondernemend Aalsmeer dan de zeven genomineerden. “Doe volgend jaar ook mee aan de verkiezingen!” luidde zijn oproep. “Wees niet te bescheiden. Laat je als bedrijf zien,” zei ex-winnaar Rob Geleijn van FIQAS, nu jurylid, op zijn beurt.

Wethouder Ad Verburg van economie ondersteunde hun woorden van harte. “We hadden eigenlijk vier beeldjes moeten hebben,” vond hij. “Jullie zijn alle vier winnaars.” De wethouder wees erop dat Solidoe “niet voor het eerst meedoet”. “De aanhouder wint,” stelde hij, ondernemers in de zaal daarmee aansporend volgend jaar ook deel te nemen. Want de animo laat te wensen over. Bij de ondernemingen waren er dit jaar 9 inschrijvingen en bij de starters slechts 3. 

Grote kansen
“Fantastisch, het voelt goed,” zei Roy Huiskens van Briljant Entertainment, toen juryvoorzitter en burgemeester Jobke Vonk de winnaar bij de starters bekend had gemaakt. Briljant Entertainment is een jong Aalsmeers familiebedrijf waarin moeder Petra Huiskens, haar drie zoons en een vriend van hen samenwerken en waarmee ze muziek, goochelacts en magisch theater brengen.

De andere genomineerden waren Lanka Marble Interiors en Luizenkliniek Aalsmeer. Ook in deze categorie zaten de bedrijven elkaar volgens Verburg dicht op de hielen. De wethouder zag dan ook “grote kansen” voor het Aalsmeerse bedrijfsleven.

Ondernemend dorp
“We zijn een ontzettend ondernemend dorp. Toch heb ik een dubbel gevoel, want de crisis is ook Aalsmeer niet voorbijgegaan,” zei Verburg. “Maar de kracht van Aalsmeer is dat bedrijven er vaak weer uitkomen en er als ondernemers opnieuw stáán.” De volle, enthousiaste zaal toonde dat volgens hem aan.

Ook burgemeester Vonk noemde de verschillen tussen de genomineerden in beide categorieën gering. “Hier en daar zie je wat verschillen. Maar het zijn allemaal ondernemers, innovatief en met een binding met Aalsmeer.” Vanaf dag één als burgemeester had ze het gemerkt: “Aalsmeer is een ondernemend dorp. Het zit in de genen.”

Verkiezingsshow
Het officiële gedeelte van de ondernemersavond speelde zich af in de theaterzaal. Ron Leegwater van Rabobank Regio Schiphol was de presentator van de verkiezingsshow, die anderhalf uur duurde.

Belangrijk onderdeel ervan waren intermezzo's van de Brooklyn Nights, een zang- en dansgezelschap dat vanaf volgende week in Crown “dinner experiences” gaat verzorgen.

Ride for the Roses
Verder kwam Sinterklaas, met Mike Multi-achtige trekken, even in de zaal langs. Hij deed dat gezeten achterop een tandem die bestuurd werd door jurylid Marco van Zijverden van oud-winnaar Dutch Flower Group. Van Zijverden presenteerde zich in wieleroutfit, promotie makend voor de Ride for the Roses, die op zaterdag 6 september 2015 plaatsvindt met Aalsmeer als middelpunt.

Ook de burgemeester deed een oproep om van de landelijke fietsactie voor het goede doel KWF Kankerfonds een enorm succes te maken. De inschrijving voor deelname (klik hier) is vanaf vandaag open. Na afloop van het showdeel werd er in de Pianobar nog tot na middernacht informeel bijgepraat en genetwerkt.

● Hier links naar de filmpjes van de genomineerde bedrijven: Solidoe, Hoekwater, Judith Keessen en Maru

Foto's, van boven naar beneden: de winnaars, genomineerden en juryleden gisteravond bij elkaar op het podium van de theaterzaal van Crown; Monic van Diemen van Solidoe dolgelukkig met de ondernemingsprijs; de familie Huiskens van Briljant Entertainment als winnaars van de startersprijs. (foto's Arjen Vos)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel