Sim only nummerbehoud: zo werkt het 

(Foto Pxl)

Het is een stuk voordeliger om een los toestel te kopen en een sim only abonnement af te sluiten. Toch kiezen nog altijd veel mensen standaard voor een abonnement met toestel omdat dit makkelijker zou zijn. Niets is echter minder waar. Sim only is een flexibel contract dat geheel naar eigen wens samengesteld kan worden. Bovendien is het dus ook nog eens veel goedkoper. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je huidige telefoonnummer dan verloren gaat. Sim only nummerbehoud is namelijk gemakkelijker dan je denkt. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? 

Laat het over aan je provider. Maak niet de fout om direct je huidige abonnement op te zeggen en dan pas op zoek te gaan naar een nieuwe provider. Vaak is het dan niet meer mogelijk om het nummer te behouden. Wat veel mensen niet weten is dat je het oversluiten van het contract ook gewoon aan je providers over kunt laten. Zodra je een nieuw sim only abonnement afsluit, krijg je ook meestal de mogelijkheid om het vakje ‘nummerbehoud’ aan te kruisen. Zodra je dit hebt gedaan, zorgt de nieuwe provider ervoor dat het contract bij je oude provider wordt ontbonden en dan het nummer meegenomen wordt naar de nieuwe provider. Hier heb je dus zelf vrijwel geen omkijken naar. 

Wanneer kan ik overstappen?
Het is per provider en abonnement verschillend hoe lang het duurt om over te stappen. Hierbij wordt in elk geval gekeken hoe lang het opzegtermijn is. Het is meestal het makkelijkst om te wachten tot de looptijd van je abonnement bijna volledig afgelopen is. Zeg het abonnement circa één tot drie maanden voor het beëindigen van de looptermijn op. Zo heeft je provider voldoende tijd om alles te regelen en het contract voor je te ontbinden. 

Let op: het is in de tussentijd wel mogelijk om je nieuwe contract al in te laten gaan, maar in dat geval is je huidige telefoonnummer meestal nog niet beschikbaar. Dit gebeurt pas wanneer je provider deze loslaat. Tot die tijd bel je dus met een tijdelijk nummer. Hoe lang dit proces duurt, is geheel afhankelijk van hoe snel de provider alle gegevens overzet. In het ene geval is dit binnen slechts enkele dagen geregeld, maar in uitzonderlijke gevallen kan het ook langer duren. Zodra het mogelijk is om je nummer over te zetten, dan kan dit binnen enkele uren geregeld zijn. Dus dit hoeft je er niet van te weerhouden om voor nummerbehoud te kiezen. 

Sim only nummerbehoud is gratis
Lang heerste het fabeltje dat nummerbehoud ontzettend duur is. Dit fabeltje is niet zomaar ontstaan. Toen nummerbehoud pas mogelijk was, moest je inderdaad extra betalen als je je nummer wilde behouden. In die tijd zagen we dan ook vaak dat mensen voor een ander nummer kozen als ze een ander abonnement namen. Inmiddels is dat echter niet meer het geval. Bij de meeste providers beschik je over de mogelijkheid om geheel gratis je nummer te behouden. 

(Partnerbijdrage Digital Newsgroup)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin