Seizoen heeft invloed op vachtverzorging van huisdieren

(Foto Arjen Vos)

Als baasje van een hond of kat doe je er maar al te graag alles aan om de gezondheid optimaal te houden. Zo zorg je bijvoorbeeld voor voldoende eten, drinken en hier en daar een snoepje. Maar heb je ook al een keer goed nagedacht over de vachtverzorging van je huisdier? Misschien kun je daar ook wel nog de nodige stappen in zetten. Goed om te weten, is dat het type seizoen hier ook voor een erg groot deel aan kan bijdragen. Je leest er in dit blog net even wat meer over.

Per seizoen gaat je huisdier ruien, en maakt de vacht zich klaar op het seizoen. Je weet het vast en zeker wel. Vooral in de winter en de zomer verandert de vacht en dus ook de vachtverzorging van je huisdier. Dit omdat het lichaam zich klaar gaat maken voor het seizoen dat komt. Zo moet de vacht in de winter voor meer warmte zorgen, terwijl het in de zomer juist voor de nodige verkoeling moet zorgen. Kies er dan voor om de vachtverzorging een extra boost te geven, bijvoorbeeld door extra supplementen te geven aan je huisdier of om te kiezen voor natvoer katten.

Tekenmiddelen
Kies er altijd voor om de vacht van je huisdier voldoende te borstelen. En voldoende borstelen? Bijvoorbeeld in combinatie met tekenmiddelen voor honden in de zomer? Dat is natuurlijk altijd een echte must. Hierdoor kun je de vachtverzorging namelijk ook nog een extra boost geven. De vacht glanst en voelt heerlijk zacht aan na het borstelen. Maar je voorkomt ook nog eens dat er veel haren rond gaan dwarrelen door de kamer en eindigen op het meubilair en de vloer. Wel zo belangrijk natuurlijk, en helemaal als iemand te maken heeft met een allergie of als je gasten over de vloer krijgt.

Online bij dierenspeciaalzaak
.Maar hoe weet je nu zeker dat je de vachtverzorging op een gezonde manier een boost kan geven? Heel simpel. Kies er gewoon voor om alle benodigde spullen te kopen bij een dierenspeciaalzaak. Zo weet je namelijk altijd zeker dat je enkel de beste producten in huis haalt en dat je de vacht op een gezonde en goede manier kunt verzorgen. Door je bestelling een keer online te plaatsen, kun je alle producten erg snel bij jou in huis verwachten. Wel zo fijn, toch?

(Partnerbijdrage Lequal DM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel