Rozen populair met Valentijn

De Valentijnsperiode zorgt voor extra drukte in de bloemensector. Royal Flora Holland laat weten dat op de veiling in totaal 165 miljoen rozen zijn verkocht, ruim vier procent meer dan in 2018.
 
De gemiddelde prijs voor rozen lag in de tien veildagen voor Valentijn wel tien procent lager dan vorig jaar. De Valentijnspiek kwam dit jaar later op gang dan in voorgaande jaren. De laatste vijf dagen voor Valentijn hebben nog gezorgd voor een flinke eindsprint.
 
Rode rozen maken een derde van de totale rozenverkoop uit. De aanvoer van rode rozen nam met bijna negen procent toe ten opzichte van vorig jaar terwijl de gemiddelde prijs daalde met zes en een half procent. Andere belangrijke kleuren waren roze rozen met zeven procent meer verkocht en witte rozen met vijf procent minder verkocht dan vorig jaar.
 
Ook keek Flora Holland naar de lengte van de stelen. Rozen met langere steellengtes werden meer verkocht. Van de lengte 60 centimeter werden zeven procent meer stelen verkocht en van de lengte 70 centimeter werd zelfs zeventien procent. Het aantal verkochte stelen van de belangrijkste lengte 50 centimeter bleef ongewijzigd. Van rozen met de steellengte van 40 centimeter werden er vier procent minder stelen verkocht dan een jaar geleden.
 
Foto: archief AV
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin