‘Polenhotel’ in januari opgeleverd

Door: Arjen Vos. Het bouwwerk aan de Japanlaan dat in de volksmond enigszins geringschattend ‘Polenhotel’ wordt genoemd, krijgt al aardig vorm. Door de bouwvak liggen de werkzaamheden deze week nog stil maar na komend weekend zal de draad van timmeren, zagen en boren weer worden opgepakt.

Het onderkomen met 62 appartementen is bedoeld voor totaal 100 Poolse arbeidsmigranten. Het is een initiatief van Celieplantdirecteur John Celie en wordt naar verwachting begin januari opgeleverd. Dat is twee jaar later dan de initiator had gehoopt. Vooral door bezwaren van Aalsmeer-Oostbewoners heeft de realisatie langer geduurd dan nodig was.

Eigenaar en beheerder van het migrantenonderkomen is de firma Ruigrok uit Hillegom. Deze in detachering van Poolse arbeidskrachten gespecialiseerde uitzendorganisatie heeft zijn werknemers op tal van plaatsen in de regio ondergebracht. Met de oplevering van het ‘hotel’ aan de Japanlaan worden straks in elk geval 100 Polen centraal gehuisvest. Groot voordeel voor deze groep is dat ze een verblijfplaats krijgen pal naast hun werk en het dus lopend af kunnen. Naast slaap- en verblijfplaats wordt er een centrale ruimte voor ontspanning gerealiseerd. Rondom het gebouw komt een tuin en er wordt een toezichthouder aangesteld die moet voorkomen dat er overlast ontstaat.

Foto Jaap Maars

 

Lees vorig bericht

Hornmeerbewoners voelen zich niet gehoord

Lees volgend bericht

Rotonde wacht op afronding


6 Reacties

 • Aan de jongeren van Aalsmeer: zoek je een woning ga dan eerst bij celie plant werken. Pas dan heb je een kans een Woning. Maar het zal wel zo zijn dat jij waarschijnlijk gewoon thuis moet wonen.

 • Wat een pracht !
  Gemeente aalsmeer voor het hotel langs de N201 moesten jullie
  je toch echt schamen.
  Komt je uit Syrie, dan krijg je een mooie woning, Kom je uit polen en
  je draagt mee aan de lusten en lasten in nederland, dan krijg een
  oude opgestapelde blokken doos ???

 • Jaap bedankt voor het compliment, maar de huidige politiek redt zich ook zonder mij wel.

  Om de naam van het hotel nog meer grandeur te geven:

  – GRAND HOTEL WARSCHAU –

 • Als Aalsmeerders zouden wij ook trots moeten kunnen zijn als er voor de Aalsmeerse jongeren betaalbare woningruimte gerealiseerd zou worden.
  Wat dat betreft blijft het angstaanjagend en oorverdovend stil ten gemeentehuize!

 • Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zou het mooi zijn als er een Partij Zelen komt. Aalsmeer zou dan een bloeiende toekomst tegemoet gaan.

 • Ik ben het met de hoofdredacteur eens, we zouden van de omschrijving ‘Polenhotel’ moeten afstappen.
  Weg met dat stigma.
  Wat zou het goed zijn als het complex/hotel een goede naam op zijn gevel krijgt:
  – Hotel Warschau –

  Als Aalsmeerders zijn wij ook trots op – Hotel Aalsmeer –

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *