Peugeotvestiging wordt opgeheven

Na ruim 25 jaar vertrekt de Peugeotvestiging van Peugeot Groene Hart (voorheen Hans Lammers) uit Aalsmeer. Dat liet het bedrijf deze week middels een brief aan de klanten weten. De vestigingen Aalsmeer en Mijdrecht die de laatste jaren onder de naam Peugeot Groene Hart actief waren, zijn verkocht aan de Van Mossel Automotive Groep. Het leeuwendeel van het personeel wordt overgenomen door Van Mossel in Amstelveen, ook de klanten wordt geadviseerd die stap te zetten. Vanaf 1 januari is het Peugeottijdperk in Aalsmeer verleden tijd.

Aanleiding van de sluiting is de druk vanuit de importeur. De eisen die van hogerhand gesteld worden aan showroom en werkplaats zijn dermate hoog dat het voor een relatief kleine dorpsgarage nauwelijks terug te verdienen is. Meegaan met het bekende 'Blue Box' concept van Peugeot vraagt een investering van om en nabij de twee miljoen euro, een bedrag dat de ondernemer mag ophoesten. 

Huurder gezocht
De panden aan de Aalsmeerderweg zijn inmiddels verkocht, de invulling nog onzeker. Voor de volledig ingerichte werkplaats met zes bruggen wordt nog een huurder gezocht. Voor de komst van Hans Lammers in 1992 was het de firma Bouma, later Bouma-Straakenbroek die vanaf deze plek de Peugeotrijder bediende.

Personeel
Van gedwongen ontslagen door de overname is geen sprake. De meeste van de vier verkoop- en twaalf servicemedewerkers die in Aalsmeer werkzaam zijn, worden overgenomen door Van Mossel. Ze kunnen of in Amstelveen terecht of bij het hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost. Mety een omzet van 1,7 miljard euro per jaar is Van Mossel de grootste autogroep van Nederland. Ook de Groene Hartvestiging in Mijdrecht gaat naar Van Mossel. De andere vier vestigingen in Alphen, Woerden, Montfoort en Waddinxveen zijn verkocht aan Visscher Peugeot in Culemborg.

Eigenaar Hans Lammers gaat zich samen met compagnon Arie Kranenburg bezig houden met de verkoop van occasions in Mijdrecht.

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin