Openhuizendag komt op goed moment

De woningmarkt zit weer in de lift. Het consumentenvertrouwen is hoog, de hypotheekrente laag en het aantal transacties stijgt. De betaalbaarheid van de te koop staande huizen is op dit moment volgens Arjan Hoogendoorn van de gelijknamige makelaar zeer goed. Hoogendoorn hoopt dan ook dat er veel mensen binnen lopen bij een of meer van de 28 woningen die hij te koop heeft staan. Ook andere makelaars doen mee aan de Openhuizendag.
 
Arjan Hoogendoorn is positief gestemd: “De vraag naar een nieuwe woning heeft zich de laatste jaren als het ware opgestapeld. In een tijd van dalende prijzen durfde bijna niemand in te stappen. Maar nu is het tij gekeerd. Er zijn volop verhuisplannen en uitgestelde woonwensen worden concreet gemaakt. Het afgelopen jaar hebben we de lokale en regionale woningmarkt zien stabiliseren en zelfs zien aantrekken.”
 
Starters
De uitzonderlijk lage hypotheekrente in combinatie met de dalende huizenprijzen spelen volgens Hoogendoorn een grote rol bij het aantrekken van de markt. “Zelfs voor starters is een koopwoning momenteel haalbaar. En ook voor doorstromers zijn meer mogelijkheden, nu steeds meer banken aankondigen de restschuld mee te kunnen financieren in een nieuwe hypotheek. Voordeel is er ook vanwege het lagere BTW-tarief voor verbouwingen dat nog van kracht is tot 1 juli 2015.”
 
Rondje
Zijn collega Karen Brussee ziet in de openhuizenroute een prima gelegenheid om juist dit soort informatie onder de aandacht te brengen. “Door een rondje te maken langs te koop staande huizen, krijg je een goed beeld welke woningen binnen de financiële mogelijkheden liggen. Zeker nu de prijzen in de huursector alleen maar stijgen is dat de moeite waard.“
 
De openhuizenroute vindt zaterdag plaats tussen 11 en 15 uur. Klik hier voor het aanbod van deelnemende huizen.
 
Foto: Arjan Hoogendoorn en Karen Brussee zijn klaar voor de Openhuizendag. (Foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel