Open Huizendag loont

Appartement op Zijdstraat 67 is een van de te bezoeken huizen (Foto: H2 Makelaars)

Door: Arjen Vos. ‘Steeds minder huiseigenaren hebben interesse om hun huizen te laten zien op de door makelaarsvereniging NVM georganiseerde landelijke Open Huizendag’, schreef een landelijke nieuwssite deze week. In heel Nederland zijn er morgen 5600 huizen waarvan de deuren open staan en de kans groot is dat de geur van appeltaart de ruimtes vult. Dat is de helft minder dan vorig jaar. In Aalsmeer en Kudelstaart kunnen via de Aalsmeerse makelaars Eveleens en H2 Makelaars tussen 11 en 15 uur in totaal negentien woningen worden bezocht.

Wat het aanbod betreft zijn het volgens Karin Eveleens over het algemeen huizen die nog niet zo lang op de markt staan. Zij is onverminderd enthousiast als het gaat om deze manier van aandacht vragen voor te koop staande huizen.

Wat maakt de Open Huizendag interessant? “Het is een laagdrempelige manier om in korte tijd veel huizen te bekijken. Soms is een huis ‘op papier’ misschien niet zo aantrekkelijk maar in het echt wel. Eigenlijk kun je pas echt iets van een huis vinden als je het van binnen hebt gezien en gevoeld.”

Hoe kan het dat het landelijke aantal deelnemers zoveel lager is? “Dat heeft te maken met het feit dat erover de gehele linie minder huizen te koop worden aangeboden. Procentueel gezien verwacht ik niet dat het er veel minder zullen zijn.”

Klik hier voor het aanbod van Eveleens

Collega makelaar Arjan Hoogendoorn geeft alle woningeigenaren die hun huis via H2 Makelaars in de etalage hebben staan de keus om mee te doen. Daarvan hebben er zeven het verzoek gehonoreerd.

Wat is het argument voor verkopers om mee te doen aan de Open Huizendag?  “Soms omdat een huis wel wat extra aandacht kan gebruiken maar ook om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om een woning die nog maar net te koop staat, snel op een vrije zaterdag te gaan bekijken. Op een tijdstip dat het handig uitkomt.”

Is de Open Huizendag geen vrijbrief voor nieuwsgierigen om eens een kijkje in andermans huis te nemen zonder de intentie te hebben het te willen kopen? “Dat komt gelukkig niet zo vaak voor. De meeste kijkers zijn wel serieus op zoek.”

Wat zijn de verwachtingen voor morgen? “Eigenlijk verkopen we altijd wel een woning via de Open Huizendag.”

Klik hier voor het aanbod van H2 Makelaars

 

 

Eén reactie

  1. Mooi weer morgen om je nieuwe huis te bekijken! En de koffie staat van 11.00 tot 15.00 klaar aan
    de Muzen 4.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel