Op zoek naar rust of vol van reislust? Sri Lanka heeft het

Sri Lanka is hot. Daarmee bedoelen we niet de temperatuur, maar de populariteit om naar dit land af te reizen. Dat is niet voor niets, want het tropische eiland blinkt uit in natuurschoon, cultuur en paradijselijke plekken. Waar wacht je op?

Om er te komen heb je een visum Sri Lanka  nodig. Dat regel je gemakkelijk online en kost je nog geen 50 euro. Er zijn speciale visa voor zakenreizen, toerisme en doorreizen. Voor een vakantie heb je mogelijk voldoende aan de digitale variant. Het is weliswaar 60 dagen geldig, maar je kunt er één keer mee naar het land reizen. Als je reist moet ook de terugreis geboekt zijn. Voor een verblijf langer dan 30 dagen is een ander visum nodig dat ook online kan worden aangevraagd, en kan worden opgehaald bij het Immigration Service Centre in Sri Lanka.

Vakantie-visum aanvragen is eenvoudig
Het is dus eenvoudig om met een visum het land aan te doen en dan begint de echte vakantie. Het land heeft maar liefst een kustlijn van 1300 kilometer. Hier tref je de werkelijk witte stranden en een blauwe oceaan zoals je deze mogelijk alleen van ansichtkaarten of Pinterest foto’s kent.

Wil je het rustig aan doen, dan kun je er in een hangmat tussen twee palmbomen liggen zolang als je wilt. Het kan ook actiever. Surfers komen er graag en er is ook de mogelijkheid om walvissen, en soms zelfs zeeschildpadden, orka’s en dolfijnen te spotten. Dat laatste doet zich met name voor rond de plaats Mirissa. Voor meer dieren ga je naar een van de vele nationale parken die het land telt. Je treft er olifanten, apen, beren. Ze lopen er allemaal rond.

Sportievelingen kunnen zich ook wagen aan de 5500 treden van de trap richting het hoogste punt van Adam’s Peak. Een ruime 2000 meter hoge berg. Een andere klim is die van de Leeuwenrots. Deze klim telt 1200 traptreden waarna je een geweldig zicht hebt op de ruïnes van het paleis van koning Kassapa.

Stukje Nederland in Sri Lanka
Veel backpackers trekken naar Sri Lanka en nemen de trein van Kandy naar Ella. Een bijzondere reis van zeven uur door een bijzonder landschap. Natuurlijk is er de mogelijkheid om onderweg uit te stappen er ergens langer te blijven.

Een stukje Nederland tref je in Galle, waar het zeventiende eeuwse Nederlandse fort te zien dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Je treft er tevens restaurantjes, winkeltjes en het ligt ook nog eens dichtbij de kust, waardoor je zo door kunt naar het strand.

Er is zoveel te zien en te beleven dat veel mensen, niet alleen jongeren, kiezen voor een rondreis. Op die manier zie je zoveel mogelijk hoogtepunten van het land. Heilige steden, tempels, historische steden, paleizen, parken, tuinen en natuurlijk de stranden. De afwisseling tussen actief reizen en de rust pakken op paradijselijke plekken is misschien wel de meest ideale vakantie.

Tekst visumbuitenland.nl, foto Hendrik Cornelissen

Meer over ons: VisumBuitenland.nl is een modern visumbureau met een duidelijke missie: we willen door een gestroomlijnde dienstverlening de allerbeste klantervaring bieden. Veel reizigers zien op tegen het regelen van de vereiste reisdocumenten. Visumprocedures zijn vaak omslachtig, consulaten slecht bereikbaar en aanvraagformulieren nodeloos ingewikkeld. Wij bieden een uitkomst, middels onze laagdrempelige, online visumdiensten. Onze visumaanvraag-website is geheel Nederlandstalig en bevat heldere informatie en uitleg over alle visumregels en -procedures. Voor elk visumtype bieden we een eenvoudig aanvraagformulier, met automatische foutopsporing en een duidelijke toelichting bij elk invulveld. Reizigers die er alsnog niet zelf uitkomen kunnen 24/7 terugvallen op onze vriendelijke klantenservice. Na het indienen van een aanvraag controleren wij alle aangeleverde documenten handmatig op kwaliteit en volledigheid, voordat we deze indienen bij een consulaat of immigratiedienst. Hierdoor verlopen de visumprocedures bij ons snel en probleemloos, halen we hoge conversieratio’s en waarderen reizigers ons gemiddeld met een 9,3. Lees meer over onze dienstverlening op onze website.

 

4 reacties

 1. Beste Pierre,

  De richtlijnen en reisadviezen zijn helder en duidelijk, geen discussie hierover.

  Met de ‘zonnige stip aan de horizon’ meende ik te zeggen: We leven in belofte naar een nog verre maar wel zonnige horizon toe en daar moeten we met elkaar hoop uit putten.

 2. Geachte heer Vliet,
  Mijn eerste verbaaste prmaire reactie was ook: Nu op vakantie ?

  Maar misschien is het in deze lastige tijd, voor ieder een zonnige stip aan de horizon.
  Ik wens iedereen veel sterkte en veel geduld toe.

 3. We mogen niet eens de Poel op, maar wel naar Sri Lanka?
  Geweldige timing…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel