‘Oosijzenbroodje’: fris met een zuurtje

Sven met Oos en zijn twee zonen Silvian en Camiel

Door: Conny Vos. Vrijwel iedereen heeft hem weleens gegeten, het welbekende saucijzenbroodje, maar sinds zaterdag kunnen klanten bij banketbakkerij Müller het rolletje gekruid gehakt in bladerdeeg in een verrassend nieuwe smaak kopen. Het saucijzenbroodje heeft de naam Oosijzenbroodje en dat verklapt misschien meteen het nieuwe ingrediënt, namelijk augurk.

Zoals veel Nederlanders keek Sven Müller naar het tv-programma De Augurkenkoning over de familie Kesbeke. “Net als wij een Amsterdams familiebedrijf,” vertelt Sven die al de vijfde generatie in de bakkerij is, “het leek me leuk om een product te ontwikkelen met augurken, maar wat dan? Het zuur paste eigenlijk niet goed bij de producten die wij maken. Ik was achter de computer gekropen en op dat moment waren ze in de bakkerij bezig met het maken van saucijzenbroodjes.” Sven wilde uitproberen of het lekker zou zijn om de augurk door het gehakt te mengen. Er werden potten augurken in allerlei maten uit de supermarkt gehaald waarmee drie variaties werden bedacht en het product viel in de smaak.

Oos: ‘Dit is een door-eet-saucijzenbroodje…’

Meteen enthousiast
“Ik had nog twee broodjes over en daarmee ben ik op een donderdagmiddag naar Kesbeke in Amsterdam gereden,” gaat Sven verder, “het was precies zoals je ziet op televisie. Van Saskia mocht ik doorlopen naar het kantoor van Oos. Hij was aan het praten met de aquariumman. Daarna mocht ik mijn verhaal vertellen en hij reageerde meteen enthousiast. Hij vond hem lekker fris met een klein zuurtje erin, een door-eet-saucijzenbroodje. Ik liet hem een halve proeven en hij at de tweede helft ook gelijk op.” De zakenmannen sloegen de handen in één. De volgende dag ging Sven weer naar Amsterdam met dertig warme saucijzenbroodjes en werd er een foto en filmpje gemaakt. Sven noemt zijn nieuwe innovatie het Oosijzenbroodje naar Oos Kesbeke. Vrijdag konden vaste klanten al proeven en zaterdag lag het product voor het eerst in de winkel aan de Stationsweg.

Klik hier voor het filmpje wat Müller maakte van het bezoek

(Foto’s: stills uit film)

 

3 reacties

  1. Ik hoop dat ze lekkerder zijn dan de leverworst waar Oos augurk in stopt. Dat vond ik geen succes maar smaken verschillen uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin