Ook jubilerende Zeilschool aanwezig bij Open Fort Dagen

(Advertorial) Als de voorspellingen niet liegen belooft het een pracht van een paasweekend te worden. Wind in de zeilen dus voor de organisatie van de Open Fort Dagen die op Eerste en Tweede Paasdag een vrolijk waterevenement voor het hele gezin hebben bedacht. Ook Zeilschool Aalsmeer is als goede buur van Fort Kudelstaart betrokken bij de feestelijkheden. Op paasmaandag liggen er diverse zeilbootjes en kano’s in de gracht waarmee gratis en vrijblijvend gevaren kan worden.

Voor Zeilschool Aalsmeer een mooie manier om het nieuwe vaarseizoen feestelijk te beginnen. De school bestaat precies 50 jaar en zal dat bijzondere jubileum op diverse manieren aandacht geven. Onder meer met een groots verjaardagsfeest op 18 mei en met interessante aanbiedingen voor wat betreft de verhuur van boten, kano’s en SUP-planken. Ook staat er een verbouwing voor de deur waarmee de zeilschool nog beter is toegerust voor de toekomst.

Passie voor watersport
Mede-eigenaar Famke de Wit hoefde niet lang na te denken toen het Zeilfort haar benaderde om deel te nemen aan de Open Fort Dagen. Daar aanwezig zijn en mensen enthousiast maken voor de zeilsport past helemaal in haar straatje, zo zegt ze. “Watersport is mijn passie en dat breng ik heel graag op anderen over. Op kinderen maar ook op volwassenen. We hebben daarom een aantal Optimisten waarmee kinderen lekker zelfstandig kunnen zeilen en kielboten waarmee we met kinderen en volwassenen de plas op gaan. Uiteraard onder veilige begeleiding van ervaren instructeurs, die de deelnemers zullen voorzien van een zwemvest. Het zal een beetje lijken op wat we tijdens de Westeinder Waterweek bij het Surfeiland doen, met ‘Optimist&Kielboot On Tour’. Daarbij hebben we een goede relatie met het Zeilfort, onze sloep ligt bij hun in de haven dus we komen er geregeld.” 

Handen uit de mouwen
Met de genoemde kielboten, type Flytour, en de Optimisten varen de liefhebbers een mooie tocht over de Westeinderplassen. Van begin af aan laat de instructeur de deelnemers zelf de boot (er)varen. Het is dus handen uit de mouwen. Of op zijn minst het hoofd intrekken wanneer de boot overstag gaat. Zeilen blijft immers een actieve sport.

Per ronde kunnen er maximaal vijf mensen tegelijk meevaren en elk uur is er een instapmoment. Er wordt gevaren tussen 12:00 en 17:00 uur. 

Voor de Optimisten en kano’s houdt de zeilschool een uur vaartijd aan per groepje kinderen om de deelnemers echt de kans te geven om het zeilen te beleven en zo te proeven van de ervaring.

Heeft Famke, die maandag zelf ook aanwezig is, niet overwogen om ook de SUP-planken uit de loods te halen? “Ook al belooft het mooi weer te worden, we denken dat het water daar nog iets te koud voor is. Dat is meer iets voor de zomer.”

Parkeren
Naast de aanwezigheid van Zeilschool Aalsmeer op Tweede Paasdag, zijn er op beide paasdagen allerlei activiteiten op en rond Fort Kudelstaart en Fort bij Aalsmeer. Aangeraden wordt zoveel mogelijk op de fiets of met eigen boot te komen. Toch met de auto? Dan kan er (gratis) geparkeerd worden bij Sieberg Minicars op de Kudelstaartseweg of bij Fort bij Aalsmeer waar museum Crash te bezichtigen is en de pendelboot naar Fort Kudelstaart genomen kan worden.

Dit is het vierde artikel over de Open Fortdagen. Eerder berichtten wij over de tjalk ‘Nooit Volmaakt’ die rondvaarten maakt, de catering en de paasbrunch van Geoff’s en de plannen van het Zeilfort zelf. Morgen is de afsluiting van deze serie met een bijdrage over Outward Bound, een organisatie die zich richt op persoonlijke ontwikkeling door mensen uit te dagen in een natuurlijke omgeving.

Tekst Arjen Vos

Foto's (vanaf boven:) de 'gezichten' achter de zeilschool met vlnr Harmon de Lange, Bella van Erp, Peter de Wit en Famke de Wit. Optimisten rond de watertoren, Peter de Wit met dochter Famke. (Foto's zeilschool Aalsmeer) 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin