‘Ons horecahart ging hier sneller van kloppen’

Vrolijkheid bij Restaurant Oh!

Door: Arjen Vos. Koningsdag zorgde zowel voor een letterlijk als figuurlijk lichtpuntje in donkere tijden. Stralend weer en ruimte om wat meer te mogen dan vanwege corona de laatste tijd was toegestaan. Het spontaan georganiseerde Happen & Stappen langs zes horeca-ondernemingen was volgens de initiatiefnemers zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.

“Het begon met een gedachtekronkel bij mijn vrouw Tineke,” zegt Ben de Koff van Café Sportzicht, “een week voor Koningsdag kwam ze ermee en zijn we het gaan organiseren. We hebben het voorgelegd aan de gemeente en daar werd het initiatief goed ontvangen. We hoefden geen vergunning aan te vragen. Er werd gezegd: ‘laat maar zien wat je kunt’. Dat hebben we gedaan. Binnen een paar uur waren alle 350 kaarten verkocht. We hadden er volgens mij wel 3000 kunnen verkopen…”

Saté op de grill bij Sportzicht

Klein gehouden
De gelukkigen die over een stempelkaart beschikten, konden starten waar ze wilden zodat de drukte automatisch verspreid werd. Met zes deelnemende horecazaken werd het initiatief klein en behapbaar gehouden. Deelnemers waren naast Sportzicht, Restaurant Oh!, On the Rock, Christiani, De Jonge Heertjes en het Wapen van Aalsmeer. De Koff betreurt het voor zijn andere collega-ondernemers in de horeca dat er niet meer aan konden haken. “Zes was voor nu echt het maximum. Voor een eventuele volgende keer kijken we of er meer mee kunnen doen.”

Gas geven
Ook collega Danny van Duinen van De Jonge Heertjes kijkt terug op een superleuke dag met veel positiviteit. “We waren weer eens onder de mensen, daar ging ons horecahart weer sneller van kloppen. Wij waren de enige zaak met een zoet gerecht dus logisch dat we het eindpunt waren en het op het laatst bij ons wat drukker werd. Dat was voor ons wel even gas geven maar het ging perfect.” Van Duinen noemt de culinaire wandeling een mooi alternatief wanneer je als restaurant niet open mag. “Het had misschien ook met twaalf ondernemingen gekund, verdeeld over twee routes maar dat is wellicht iets voor de volgende keer.”

Foto’s Laurens Niezen Fotografie, zie ook de gallery onder de advertentie van Werkverzuim

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel