Ondernemers bijgespijkerd over Crypto Currency

Door: Matthijs Bos. Business Club FC Aalsmeer organiseerde afgelopen donderdagavond de tweede ‘Meer voor Ondernemersavond’ van dit jaar. Op de bij FunMania gehouden bijeenkomst stond deze keer Crypto Currency centraal.

De avond begon zoals gebruikelijk met een gezellige inloop met koffie en thee. Rond 20.00 uur was er een warm welkom namens FunMania en de Business Club. Edward van Cuilenborg (voormalig presentator Studio Sport) presenteerde de avond op plezierige wijze. Na een korte introductie gaf hij het woord aan de experts die uitleg gaven over hoe crypto in elkaar zit en wat crypto precies is.

Niet zonder risico
Crypto is digitaal geld dat wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. ’s Werelds bekendste cryptovaluta is de
bitcoin, maar er zijn nog veel meer andere soorten digitale ‘munten’. De waarde van crypto is vastgelegd in een koers waarin te zien is hoeveel de munt is gestegen of gedaald in waarde. Crypto is niet zonder risico, want er kan veel geld mee worden verloren. Maar er zitten natuurlijk ook veel voordelen aan crypto, zo vertelden de experts op deze Meer voor Ondernemers-avond
.

Betere en slechtere munten
E
én van de deskundigen was Simcha Schrijver, medeoprichter van crypto-dienstverlener Paucitas. De consulten van dit bedrijf zijn bedoeld voor beginners die enthousiast zijn om ‘in de crypto’ te gaan. Vragen als ‘wat is crypto’ en ‘hoe zorg je voor beveiliging’ werden door Schrijver helder beantwoord. Bij een consult informeert Paucitas over de basis van crypto en over de betere en slechtere munten. Een van de vele voordelen van crypto is dat het schaalbaar is, zo leerden de aanwezigen. En daarbij snel en makkelijk te transporteren, anders dan bijvoorbeeld goudtransport wat om veel beveiliging en service vraagt. Kosten die je bespaart bij het gebruik van crypto. “Een ander voordeel is dat jijzelf de enige bent die controle heeft over je geld. Met normale geldtransacties zit de bank ertussen. Met bitcoins kunnen bedragen snel en veilig worden verstuurd,” aldus Schrijver.

Veilig en snel
Een andere spreker was business
developer en accountmanager bij CoinMerce, Thomas Rep. Hij had als onderwerp: Geef je geld de toekomst. Thomas bleek wat veel aanwezigen al dachten, inderdaad familie van voormalig voetballer Johnny Rep, “ik ben zeker niet van hetzelfde niveau,” aldus Thomas. Bij CoinMerce kan je je crypto aankopen en verkopen, zo vertelde hij de geboeid luisterende ondernemers. Crypto transacties gaan via de blockchain, een reeks geschakelde computers die er gezamenlijk voor zorgen dat jouw transactie veilig en goed verloopt. Anders dan bij normale geldtransacties waar nog een derde partij, de bank, tussenstaat. Bij de bank kan het wel eens voorkomen dat de computerserver eruit ligt, waardoor een geldtransactie niet uitgevoerd kan worden. De computers op de blockchain valideren en verifiëren ook, waardoor je voor 100 procent zeker weet dat de crypto veilig en snel van punt A naar punt B komt. Doordat data op de computers worden opgenomen is alles traceerbaar wat er op de computer gebeurt. Rep: “Stel: er valt één computer weg, dan kan een andere computer dat opvangen.

Forumdiscussie
Later op de avond schoof Johan
Buckert van Swisspartners AG aan voor de forumdiscussie. In die discussie was er de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen over crypto currency. Natuurlijk kon het publiek ook meediscussiëren over het onderwerp waar goed gebruik van werd gemaakt. Na een lange en informatieve presentatie waren de aanwezigen een stuk wijzer geworden en werd de avond afgesloten met een gezellige borrel.

Foto’s Ton van Eenennaam, zie ook de gallery onder de advertentie van BFCA  

Eén reactie

  1. Heel leuk artikel om te lezen. Je leest er lekker makkelijk en vlot door heen. Vind het heel mooi onderwerp waar misschien vaker over moet gepraat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin