Ondernemend Aalsmeer wil kansen benutten

Ondernemend Aalsmeer liet 14 juli van zich horen. Tijdens een presentatie in de Trouwzaal van het gemeentehuis werden de plannen toegelicht waarmee de vereniging komende tijd van start gaat. ‘Kansen voor Aalsmeer op weg naar 2020’ heet het programma. 

Het doel van Ondernemend Aalsmeer (OA) is het ondernemersklimaat en de samenwerking tussen ondernemers en overheid te verbeteren. “Dit doen we door allemaal een op een elke maand contact te hebben met een beslisser bij de overheid,” aldus Mike van der Laarse, in de volksmond ook wel bekend als Mike Multi vanwege zijn bedrijf Multi Supplies. “Denk daarbij aan een kop koffie met de wethouders of een goed gesprek met Saskia Rill, de acquisiteur van Aalsmeer Centrum.”

Daarnaast vergadert OA ook één keer per maand. “Dan horen we van elkaar wat er leeft in de gemeente. De vergaderingen zijn in principe vrij te bezoeken. Dus wanneer een ondernemer iets aan de kaak wil stellen of denkt een goed initiatief te hebben, is hij of zij van harte welkom om zijn of haar verhaal te doen. Ook dit draagt weer bij tot de verbinding.”

Het bestuur van OA bestaat naast Van der Laarse uit voorzitter John Jansen (ATP Travel), Dirk Postma (architect), Arnoud Brouwer, Hugo van Luling, Remco Cardol (vestigingsdirecteur Flynth), Arjan Spierings (Dutch Flower Group), Mike Slagt (Studio’s Aalsmeer) en Kirsten Verhoef (Sylt Support).

Internationale toerist
Tijdens de presentatie op 14 juli ging het over de toekomstkansen voor Aalsmeer. De ongeveer 60 geïnteresseerde ondernemers hoorden en zagen van alles. Aalsmeer kan als overloopgebied van Amsterdam een aantrekkelijk uitje zijn voor de internationale toerist. Op gebied van bloemen en water heeft Aalsmeer met Flora Holland, de Westeinder rondvaart, de Historische Tuin, het ‘Flower Festival’ en straks het Experience Centre voldoende te bieden.

Opvallend is dat de Watertoren, recent gekozen tot de mooiste van Nederland, nog niet op dit lijstje staat. Mike van der Laarse legt uit dat dit komt omdat de Watertoren (nog) niet op regelmatige basis open is en zelfs een gedeelte van het jaar gesloten, omdat de slechtvalk ‘onze toren’ heeft uitgekozen als broedplek.

Ondernemer van het jaar
Ondernemend Aalsmeer organiseert tweejaarlijks de 'Ondernemer van het jaar'-verkiezing. “We willen dat elke keer andere ondernemers meedoen en omdat de inschrijvingen anders niet wisselen, is dit event één keer per twee jaar.  Dan is het toch een soort reünie waar iedereen elkaar ontmoet en daarom trekt het ook veel ondernemers.” 

Hoeveel bedrijven zich nu hebben ingeschreven en welke dat zijn, is nog niet bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Thom de Vries (De Vries Scheepsbouw), Marco van Zijverden (Dutch Flower Group), John Jansen, burgemeester Jeroen Nobel, wethouder Ad Verburg en Els Avondtuur (Rabobank). 

De eerste voorronde is donderdag 15 september in The Beach en de finale is donderdag 17 november in Crown. Dan wordt bekend wie de opvolger wordt van Solidoe en Briljant Entertainment (Starter van het jaar)

Tekst Esther Sparnaaij

(Foto's archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel