Oh! Wat een aanwinst!

Oh! is ongetwijfeld de horecagelegenheid met de kortste naam in de regio. Het restaurantje op de hoek van de Begoniastraat en de Ophelialaan, waar tot voor kort De Carnivoor gevestigd was, slaat onder een nieuwe eigenaar een totaal andere weg in. “Aanvankelijk dachten we dat de letter ‘O’ voldoende zou zijn, maar dan zou men het kunnen verwarren met een ‘nul’ en dat zou een verkeerde associatie zijn.”

De ‘O’ staat voor Ooievaar, de achternaam van eigenaar Rob, die met man en macht (lees: familie en vrienden) heeft gewerkt om de zaak een eigen karakter te geven. Het lijdt geen twijfel dat die missie in elk geval geslaagd is. Afgelopen woensdag gingen de deuren van Oh! voor het eerst open met een enorme toeloop en lovende woorden als resultaat. Oh! staat natuurlijk ook voor verrassing, zoals in: Oh! Wat lekker, of Oh! Wat een aanwinst!

Verantwoorde producten
Rob Ooievaar, geen onbekende in de Aalsmeerse horeca, vond in Arran Gatting een kok en maatje met wie hij de toekomst van Oh! vol vertrouwen tegemoet ziet. Vooral vanwege het afwijkende karakter van de kaart. “We hebben eens goed gekeken naar wat er in de buurt al is op horecagebied en besloten tot een totaal andere aanpak. We leven in een andere tijd waarin mensen veel bewuster met voedsel bezig zijn,” vertelt Ooievaar.

Daarom bij Oh! niet standaard grote brokken vlees op de kaart, maar een zorgvuldige samenstelling van verantwoorde producten. Groente van het seizoen, biologisch geteeld door lokale boeren en het liefst van de volle Hollandse grond.

Bonken klei
“Als het bij ons binnenkomt, zitten de bonken klei er nog aan. Bieten, pastinaak, pompoen, blauwe wortel, om wat voorbeelden te noemen. Vergeten groente met een heerlijke smaak. We hebben keuze uit verscheidene vegetarische gerechten, want daar is steeds meer vraag naar.” De kaart verraadt voldoende moois op dat gebied, zoals bietencarpaccio, gevulde portobello en geitenkaassalade met filodeeg. Zoveel mogelijk ambachtelijk bereid. Van de guacamole tot de friet en van diverse sausjes tot de steak tartare is het zelf bereid. 

Natuurlijk is er ook volop keuze voor de vlees- en visliefhebber. Kipsaté van kippendijen, sappiger dan filet, spaakham en een ribeye waar de gast desgewenst zelf een moot mag afsnijden voordat er gegrild wordt. Gerookte Bawykowzalm van de welbekende Rien Heemskerk en veel meer lekkers. Het schoolbord aan de muur presenteert van alles buiten de kaart om en het leuke is dat de gast zelf invloed heeft op wat er straks op het bord verschijnt. Oh! staat open voor alle suggesties.

Foto: Rob Ooievaar (links) en Arran Gatting trots op Oh! (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin