Oh! is ongetwijfeld de horecagelegenheid met de kortste naam in de regio. Het restaurantje op de hoek van de Begoniastraat en de Ophelialaan, waar tot voor kort De Carnivoor gevestigd was, slaat onder een nieuwe eigenaar een totaal andere weg in. “Aanvankelijk dachten we dat de letter ‘O’ voldoende zou zijn, maar dan zou men het kunnen verwarren met een ‘nul’ en dat zou een verkeerde associatie zijn.”
De ‘O’ staat voor Ooievaar, de achternaam van eigenaar Rob, die met man en macht (lees: familie en vrienden) heeft gewerkt om de zaak een eigen karakter te geven. Het lijdt geen twijfel dat die missie in elk geval geslaagd is. Afgelopen woensdag gingen de deuren van Oh! voor het eerst open met een enorme toeloop en lovende woorden als resultaat. Oh! staat natuurlijk ook voor verrassing, zoals in: Oh! Wat lekker, of Oh! Wat een aanwinst!
Daarom bij Oh! niet standaard grote brokken vlees op de kaart, maar een zorgvuldige samenstelling van verantwoorde producten. Groente van het seizoen, biologisch geteeld door lokale boeren en het liefst van de volle Hollandse grond.
Natuurlijk is er ook volop keuze voor de vlees- en visliefhebber. Kipsaté van kippendijen, sappiger dan filet, spaakham en een ribeye waar de gast desgewenst zelf een moot mag afsnijden voordat er gegrild wordt. Gerookte Bawykowzalm van de welbekende Rien Heemskerk en veel meer lekkers. Het schoolbord aan de muur presenteert van alles buiten de kaart om en het leuke is dat de gast zelf invloed heeft op wat er straks op het bord verschijnt. Oh! staat open voor alle suggesties.
Foto: Rob Ooievaar (links) en Arran Gatting trots op Oh! (foto Arjen Vos)