Nog onbekend of Blokker in Zijdstraat blijft

De reorganisatie bij warenhuis Blokker is in volle gang. Binnen twee jaar moeten er 450 winkels in het land worden omgebouwd naar een nieuwe formule. De firma kan nog niet vertellen of de vestiging in Aalsmeer daar ook toe behoort. “We weten van ongeveer een maand vooruit welke winkels dat exact zijn,” laat de persvoorlichter van Blokker Nederland weten.
 
Nederland telt in totaal 619 Blokker-filialen waarvan er 169 moeten verdwijnen. Vorige maand maakte het concern bekend dat alleen de filialen op 'toplocaties' blijven bestaan. Of Aalsmeer voor Blokker zo'n toplocatie is, is niet bekend. De winkel, die vijf jaar geleden flink verbouwd is, behoort wel tot de 'dragende' winkels van de Zijdstraat.
 
Dennis van den Berg, manager van het Aalsmeerse filiaal weet wel ongeveer wat er speelt maar zegt zich vooralsnog geen zorgen te maken. “Ik verwacht het niet zo snel,” zegt hij, “de winkels die afgestoten worden zijn vooral de winkels in de kleine gehuchtjes. Het lijkt me niet dat Aalsmeer daarbij zit. Mocht dat wel zo zijn, dan zou dat bijzonder jammer zijn voor de Zijdstraat. Scapino is al weg, Teddy's is verhuisd. Dan zou het winkelaanbod wel mager worden hier.” 
 
Ook voor het zestienkoppige personeelsbestand zou het verdwijnen van Blokker volgens hem een strop zijn. In de huidige bezuinigingsronde moet in elk geval één medewerker verdwijnen.
 
Foto: Blokker tijdens de vrijmarkt met Koningsdag. Foto Arjen Vos
 
[advertentie]
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel