NicO-Optiek, specialist voor Oog en Oor

Mensenmens Nico Vegt ruim 25 jaar in het Optiekvak  

NicO-Optiek, specialist voor Oog en Oor

Nico maakte op 8 februari 2010 zijn droom waar toen hij zijn winkel NicO-Optiek feestelijk opende. Dat was op exact dezelfde dag als toen hij 22 jaar eerder in het vak van de ogen en oren stapte. Hij heeft vele jaren als bedrijfsleider bij een andere opticien gewerkt, maar wilde graag een nieuwe uitdaging aangaan.

Hij was bezig met zijn opleiding voor audiospecialist, waarvoor hij vaak langs de nieuwbouw in Aalsmeer-Oost reed. Er werd volop gebouwd, Nico was nieuwsgierig en besloot een rondje op het terrein te lopen. De plannen voor een eigen zaak hadden zich in zijn hoofd al gevormd, maar toen hij daar rond liep viel alles op zijn plek. Hij zou een winkel openen in het winkelcentrum aan het Poldermeesterplein. Zo kon hij ‘zijn’ klanten blijven bedienen in een snel groeiende omgeving op een plek met veel mogelijkheden.

Mensenmens
Inmiddels zit Nico al ruim 25 jaar in het vak en heeft nooit spijt van deze keuze gehad. Zijn idee om elektricien te worden, liet hij varen toen hij in aanraking kwam met de opticienswereld. Zijn liefde voor de techniek is nooit weggegaan en dit kan hij nu combineren met vele andere aspecten. In zijn vak ben je ook medisch bezig, met mode en vooral met mensen. En dat laatste is wat Nico zo enorm aantrekt. Als je Nico kent, dan snap je waarom. Hij is een echt ‘mensenmens’. Iedereen krijgt veel persoonlijke aandacht, waarbij ze zich op hun gemak moeten voelen in de winkel. “Ik wil ze vertrouwen, service en aandacht geven,” zegt Nico. “Ik verdiep me in de klanten, respecteer ze en doe mijn werk met liefde. En dat krijg ik zeker ook terug.” Het is duidelijk dat hij veel voldoening uit zijn klanten haalt. Ook het thuisfront van Nico is nauw betrokken bij de winkel NicO-Optiek. Zijn vrouw Anita doet de vele administratieve werkzaamheden. Ook zijn drie dochters helpen af en toe gezellig mee met klusjes in de winkel.

Kers op de taart
Als je bij NicO-Optiek binnen loopt, is het eerste wat opvalt de sfeervolle en rustige uitstraling van de winkel. Door de veelzijdigheid aan brilmonturen en zonnebrillen is er voor iedereen de juiste bril te vinden. Verschillende modieuze (top)merken brilmonturen, kinderbrillen en zonnebrillen in alle maten en kleuren maken de winkel compleet. De klanten van NicO-Optiek kunnen een deskundige oogmeting en glasadvies verwachten en natuurlijk een perfect afgestelde bril. “Want elke klant is mijn visitekaartje,” zegt Nico. U kunt er ook terecht voor een persoonlijk advies in de vele mogelijkheden van contactlenzen. Naast het optiekgebeuren is Nico ook gespecialiseerd in gehoor. Gehoortesten, hoortoestellen, gehoorbescherming, zwemdopjes en nog veel meer. Hij verdiept zich in de problemen van de klant en gaat voor hen een passende oplossing zoeken. “Het is een bijzondere wereld waarbij je mensen een kwalitatief beter leven kunt geven door goed naar hun problemen te luisteren.”

Nico vindt het gehoorgedeelte dan ook ‘de kers op de taart’. “Het is dankbaar werk.”

Maatschappelijk betrokken
Nico werkt met drie personeelsleden en is vanaf maandagmiddag tot en met zaterdagmiddag geopend. Iedere vrijdagavond is het koopavond. Vaak heeft de winkel acties en aanbiedingen. Nico vindt het belangrijk om ook goede doelen te steunen, waarbij hij zich onder andere inzet voor KiKa. Maar ook lokale doelen en initiatieven kunnen vaak op zijn steun rekenen, zoals de handbalvereniging.
Vooruitkijken doet Nico heel voorzichtig en grote wensen heeft hij niet zo zeer. “Ik blijf graag met twee benen op de grond staan en vind het belangrijk dat mijn klanten ook op lange termijn tevreden blijven.” Zijn motto is dan ook “klanten blij, dan ben ik ook blij.” 

NicO-Optiek
Poldermeesterplein 12
1432 JZ Aalsmeer
telefoon: 0297-368000
website: www.nico-optiek.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin