Met ‘Waparoo’ heeft Aalsmeer weer sportzaak

Een sportwinkel erbij én minder leegstand in de Zijdstraat. Als dat geen goed nieuws is. Komende zaterdagochtend gaan de deuren van ‘Waparoo’ officieel open. Daardoor hoeven Aalsmeerse sporters niet meer naar Hoofddorp, Amstelveen of Uithoorn voor sportkleding en -accessoires. De winkel met de wonderlijke naam is gevestigd in het pand van fietsenwinkel Sprey.
 
“We zochten een winkel om onze online activiteiten te ondersteunen. Liefst in de omgeving van Amsterdam, in een winkelstraat én betaalbaar. Deze locatie in de Zijdstraat voldeed aan alle eisen. En dat Aalsmeer geen sportzaak meer had, kwam ons natuurlijk ook goed uit,” zegt ondernemer Ruben de Blok.  Samen met compagnon Laurens Liezenberg is hij verantwoordelijk voor ‘Waparoo.com’ dat nu drie jaar als webwinkel bestaat.
 
Betekenis
“De naam ‘Waparoo’ is door ons marketingbureau bedacht en betekent feitelijk niets. We vonden het belangrijk dat de naam overal ter wereld makkelijk uitspreekbaar en betekenisloos was. Wij willen het namelijk betekenis gaan geven,” aldus De Blok.
 
Een aanzet wordt gegeven door het open tennistoernooi bij DVH in Amstelveen te sponsoren. “Dat begint over ruim een week onder de naam ‘Waparoo-open,” aldus Liezenberg.
 
Aantrekkelijk
Een fysieke winkel is om meerdere redenen aantrekkelijk voor de mannen: als extra omzetkanaal, als servicepunt, maar ook vinden ze contact met de klant erg belangrijk. Beiden hebben namelijk een achtergrond waarbij ze veelvuldig klantcontact hadden. De Blok als verkoper bij de Bijenkorf, Liezenberg bij New York Pizza.
 
De compagnons delen een lange geschiedenis samen. “We zaten al bij elkaar in de klas op de kleuterschool en zijn altijd vrienden gebleven.”
 
Overtuigd
Het duo, zelf ook enthousiast sportend, is ervan overtuigd dat je het als winkel in deze tijd alleen redt als je het combineert met een webshop. “Alleen wachten op klanten die binnenwandelen, is niet meer van deze tijd.”   
 
Fietsenmaker
Wat de firma Sprey betreft, de fietsenmaker is niet geheel uit beeld. De winkelruimte mag dan in andere handen zijn, de reparaties gaan nog wel gewoon door. Via het poortje aan de zijkant kunnen klanten doorsteken naar de werkplaats.

Foto: Ruben de Blok (links) en Laurens Liezenberg zijn nu nog bezig met inruimen, maar zaterdag is de winkel openingsklaar. (foto Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel