Meerlanden presenteert goede jaarcijfers

Wie kent de Meerlanden niet? Het bedrijf werkzaam in afval en openbare ruimte. Ze kunnen terugkijken op een goed 2013 met gunstige omzetcijfers. Het jaarverslag is voor iedereen hier terug te lezen.

De omzet steeg naar € 60 miljoen met een resultaatstijging van 16%. Naast het goede jaar in financiële zin ging het volgens Meerlanden ook voor de wind voor wat betreft de samenwerking met de gemeenten. Deze is verder uitgediept en uit het rekenkameronderzoek dat is uitgevoerd bleek grote waardering voor professionaliteit, hoge servicegraad en duurzaam ondernemen.

Andere highlights
In 2013 is de Innovatieraad opgericht. Deskundigen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en sociale aspecten denken samen met Meerlanden over de kansen in de nieuwe economie. Jolanda Sap is voorzitter van deze Innovatieraad.

Door de gevarieerde hoeveelheid werkzaamheden die Meerlanden aanbiedt, worden meer functies gecreëerd voor werklozen, bijstandsgerechtigden en arbeidsgehandicapten

Groene energie
In totaal heeft Meerlanden in 2013 53.500 ton GFT-afval ingezameld. Daaruit maakten ze 2 miljoen m3 groengas, leverden ze 50 miljoen liter water voor pekelwater en straatvegen, produceerden e 22.000 ton compost en verkochten ze 3,1 miljoen kWh aan warmte.

Ger de Jong, algemeen directeur van Meerlanden: “Onze klanten, gemeenten en bedrijven hebben nog steeds last van de crisis. Dat vertaalt zich ook door naar ons bedrijf. Desondanks hebben we een goed jaar gedraaid.” Meerlanden wil bijdragen aan een leefbare aarde voor komende generaties. “Samen zorgen voor een schone, groene en veilige buurt.” 

Foto boven: Meerlanden zorgt er ook voor dat de wijken schoon blijven (foto Arjen Vos) Foto onder: Innovatieraad (foto Meerlanden)

Lees vorig bericht

Autospiegel kapot na botsing

Lees volgend bericht

Wegwijzer wijst de weg weer


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *