Maximaal genieten met salonboot in Amsterdam

Het is een van de meest populaire uitjes in Amsterdam: een rondvaart door de vele grachten van de hoofdstad. Jaarlijks genieten grote aantallen toeristen uit binnen- en buitenland van een boottocht om zich te vergapen aan de pracht en praal, vanaf het water gezien. Maar ook wanneer je in de directe omgeving van Amsterdam woont, zoals Almere, dan is een rondvaart een leuke en interessante manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de grachten, de grachtenpanden en herenhuizen.

Wij vertellen je in dit artikel alles over de mogelijkheden die je hebt en de voordelen van het type rondvaartboot waar je aan boord stapt. Ook hebben we nog een aantal praktische tips voor je voor een ultieme ervaring.

Mogelijkheden van een salonboot
Voor het maken van een rondvaart, is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een vaartuig met ervaren schipper. Een van de belangrijkste redenen die mensen hebben om te kiezen voor een salonboot, is dat je dan kunt rekenen op een schipper die je tijdens het varen informatie geeft. In overleg met je privéschipper kun je bovendien kiezen om een route te varen langs plekken die je graag eens vanaf het water wilt zien. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een rondvaart die de schipper zelf heeft bedacht. Afhankelijk van de grootte van de groep waarmee je gaat voren, kies je het type salonboot. Ze zijn er namelijk in verschillende afmetingen, waarmee je met groepen van 20 tot maar liefst 100 personen kunt genieten. Dat maakt het voor verschillende evenementen ook een uitkomst: van verjaardags- en bruiloftsfeest tot teamuitje en jubileum. Voor een helemaal unieke ervaring op het water, is het Amsterdam Light Festival een echte aanrader.

Voordelen van een salonboot in Amsterdam
Er zijn een aantal voordelen die het varen met een salonboot in Amsterdam te bieden heeft. Ten opzichte van open rondvaartboten zoals sloepen, is een salonboot voorzien van een overkapping. Dat zorgt ervoor dat je tijdens slecht weer, droog en warm zit, zonder dat je zicht belemmerd wordt. Zeker buiten de zomerperiode om, zoals in de herfst, is dat erg prettig. Ook is het natuurlijk fijn dat je tijdens het varen kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes. In tegenstelling tot de grote rondvaartboten, kun je tegenwoordig bovendien varen met een elektrisch aangedreven salonboot. Daardoor heb je geen last van een lawaaierige motor en uitlaatgassen. 

Tips voor een rondvaart met een salonboot
Wanneer je zeker wilt zijn van een zorgeloos uitje met een salonboot, is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Hieronder geven we je de belangrijkste tips, zodat je goed bent voorbereid.

-Het juiste seizoen: rondvaarten zijn het hele jaar door beschikbaar, maar het hoogseizoen loopt van mei tot september. In deze maanden is het weer meestal aangenamer en zijn er meer toeristische activiteiten in de stad. Houd er dan ook rekening mee dat het in de zomerperiode aanzienlijk drukker is op het water. 

-Op tijd reserveren: het is raadzaam om je rondvaart van tevoren te reserveren, vooral als je specifieke voorkeuren hebt, zoals een diner- of thematische rondvaart. Je weet dan zeker dat je op tijd weet of je wensen kunnen worden uitgevoerd. En zoals we eerder vermeldden, is de drukke periode in de zomer ook een goede reden om van tevoren een datum te plannen, aangezien er veel andere mensen zijn die willen genieten van een rondvaart met mooi weer en aangename temperaturen.

-Geschikte kleding: de temperatuur op het water kan variëren, dus kleed je in lagen en breng indien nodig een jas mee. Ook in de zomer kan het op sommige dagen behoorlijk afkoelen, en je wilt voorkomen dat je het tijdens de rondvaart koud krijgt. Regen en andere neerslag is natuurlijk geen probleem, aangezien je op een salonboot het voordeel hebt dat je een overdekte plaats aan boord hebt. Maar het is wel verstandig om een paraplu of regenjas mee te nemen bij slecht weer, zodat je droog aan boord komt en na de vaart ook weer droog naar huis kunt gaan.

-Fotografie: waarschijnlijk wil je tijdens het varen met de boot, ook een aantal herinneringen vastleggen. Dat kant tegenwoordig natuurlijk met je smartphone, maar voor de mooiste foto’s is een goede camera met groothoeklens een absolute aanrader. Vergeet je camera dan ook niet om de prachtige uitzichten en historische architectuur vast te leggen. 

-Kom op tijd: houd rekening met het feit dat het soms erg druk is op de wegen in en om Amsterdam. Kom je vanuit Almere met de auto? Zorg er dan voor dat je op tijd vertrekt, zodat je, in het geval van een file onderweg, niet te laat komt. De salonboten in Amsterdam zijn overigens ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de bus, trein, tram en metro.

 (partnerbijdrage equote, foto’s Flagship Amsterdam)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin