Lucas Vos vertrekt als CEO Flora Holland

Lucas Vos maakte zojuist zijn vertrek bekend als hoogste baas bij Flora Holland. In een verklaring op de website van Fora Holland stelt de Chief Executive Officer dat het veilingbedrijf in deze fase om een ander soort leiderschap vraagt. De positie van Vos wordt met ingang van 1 januari 2018 overgenomen door Steven van Schilfgaarde, de huidige financieel directeur.

Lucas Vos zegt in de verklaring op de website te hebben genoten van de afgelopen vier jaar en vol trots terug te kijken. “Trots omdat we samen met kwekers, klanten en medewerkers de sierteeltsector sterker hebben gemaakt. Ik heb veel energie gekregen van het lopen door onze veilinghallen met onze betrokken medewerkers, of door de kassen en daar de passie van de kweker te voelen.” Maar ook zegt hij af en toe harde keuzes heeft moeten maken, “altijd met het belang van de coöperatie scherp in het vizier.”

Ander soort leiderschap
De fase waar Royal FloraHolland nu middenin zit is volgens Vos een fase van operationalisering. “Dat vraagt om een ander soort leiderschap. Dus kies ik ervoor om te gaan. Dat is goed voor Royal FloraHolland en dat is goed voor mijzelf.”

Hij zegt het niet met zoveel woorden maar aannemelijk is dat de commotie die de poging om het beeldveilen op de plantenklok in te voeren teweeg heeft gebracht, er mede toe heeft bijgedragen dat Vos zijn positie beschikbaar stelt.

Vliegende start
Met de benoeming van Steven van Schilfgaarde zegt de Raad van Commissarissen voor continuïteit én slagkracht te kiezen. Volgens de Raad heeft Van Schilfgaarde de juiste kwaliteiten om de nieuwe strategie tot een succes te maken en daarbij de noodzakelijke versnelling te realiseren. “Hij kent de organisatie van binnenuit en maakt dus een vliegende start,” aldus de Raad die op zoek zal moeten naar een nieuwe financiële man of vrouw.

Foto's Flora Holland

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel