Loogman presenteert automatisch tanken in ‘Comfort Lane’

(ADVERTORIAL) Opwindende dagen voor Ger Loogman. De 56-jarige ondernemer met zeven vestigingen in het land, presenteert een wereldprimeur: de Comfort Lane; een tankstraat waarbij je de auto niet uit hoeft terwijl de benzinetank gevuld wordt.
Nieuw voor Nederland en wederom een concept dat ontsproot aan het inventieve brein van Loogman. Er is inmiddels al wereldwijde aandacht voor het concept. Tijd dus voor een gesprek met een Aalsmeerse ondernemer die in 2015 als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de International Carwash Association in de wacht sleepte.
 
[Leni Paul] Ondanks de hectiek die in deze dagen wel in het bedrijf aan de Aalsmeerderweg moet heersen, maakt Ger Loogman die ochtend tijd vrij voor AalsmeerVandaag. Terwijl buiten de laatste werkzaamheden voor de omvangrijke verbouwing plaats vinden, gunt Loogman ons een blik op de ontwikkeling van zijn unieke bedrijf, in 1959 door zijn ouders gestart aan de Oosteinderweg.
 
Vader Co werd in 1997 in de Aalsmeerder Courant geportretteerd. Het werd een vrolijk en informatief gesprek met de toen 66-jarige doorzetter. Boerenzoon met ambities die van jongs af keihard werkte. Het klein opgezette benzinestationnetje groeide uit tot de grootste witte pomp van Nederland die dagelijks te zien was op de Amsterdamse zender AT5 waar hij het weerbericht sponsorde.
 
Vader Co overleed in 2002. Vraag aan zoon Ger (56) die in 1990 het bedrijf van zijn ouders overnam: heb jij dezelfde eigenschappen als je vader?
“Ja, absoluut. Ook ik ben altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering, denk net als hij in oplossingen.”
Nooit overwogen een ander vak te kiezen?
“Nee. Ik doorliep de Havo en dacht door te gaan naar de HEAO. Ik ben naar de open dag gegaan. Toen zag ik het al, dacht nee. Ik werkte als 15-jarige al op zaterdag aan de benzinepomp die we destijds op de Oosteinderweg hadden. Op mijn 17e ben ik bij mijn ouders  begonnen. Nog veel jaren heeft mijn vader samen met mijn moeder hier dagelijks  meegelopen en heeft hij de verdere groei meegemaakt.”
 
Het tankstation veranderde diverse malen en ook daarmee zette Ger Loogman een traditie voort.
Er kwamen  benzinepompen bij, er was een speels ingerichte ontvangstruimte waar de klant desgewenst kan ontbijten, er kunnen kranten en bloemen worden gekocht. Maar Ger Loogman wilde meer.]
 
Loogman:”De huidige consument wil steeds meer service en enkele jaren geleden kreeg ik een idee, een lopende band waar de klant met zijn auto zo op kan rijden, in de auto kan blijven zitten waarbij dan door een pompbediende wordt getankt. Aan autowassen waar je ook in je auto blijft zitten terwijl die auto op een automatische band voortbeweegt is de klant al gewend. Maar in die nieuwe installatie gebeurt nu ook het tanken bediend. Je rijdt die straat binnen, bij de entree is er een pompbediende die je kaart in ontvangst neemt en terwijl jij lekker in je auto blijft zitten, geen vuile handen meer hoeft te maken, wordt de auto van benzine of diesel voorzien.”
 
Tankstraat is een te gewone naam, moet je toen hebben gedacht. Zoiets revolutionairs moet ik een andere naam geven.
Loogman, ontspannen lach: ”Ja, want ik heb er patent op aangevraagd, hoop ook het buitenland enthousiast te maken. Daarom heb ik hem Comfort Lane genoemd.”
 
Wanneer heb je dit bedacht?
“Zo'n anderhalf jaar geleden kwam ik op het idee en met kerst 2015 heb ik er patent op aangevraagd. De Comfort Lane past gewoon in de huidige tijd, er is een markt voor meer service.”
 
En dat is niet de enige verandering, laat Ger Loogman weten.
“Naast de Comfort Lane komt er een Febo-vestiging.”
Tanken, autowassen en dan aan de lekkere, befaamde Febokroket.
“Ik verwacht daar ook belangstelling voor van de bewoners van Aalsmeer-Oost. Nergens kun je hier in de buurt een lekkere kroket kopen. Wij bieden die gelegenheid om hier voor de Febo te parkeren en ik zie hierin ook echt een buurtfunctie.”
 
Je hebt al een golfbaan, een restaurant. Je vrouw,die als enige van de Aalsmeerders die een maand geleden koninklijk werden onderscheiden, het tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau bracht vanwege haar inzet voor diverse organisaties, is ook druk bezig. Heb jij nog tijd voor hobby's?
“Ik hou me bezig met hardlopen.”
 
En nog verder nieuwe uitbreidingsplannen?
Loogman, ontspannen: ”Voorlopig is het wel mooi zo. Vanaf de derde of vierde week in juni gaan we testen met de Comfort Lane. De eerste week van juli hopen we het hele station in gebruik te nemen. De officiële opening vindt op 2 september plaats.”
 
En wie komt dat doen?
Loogman, ondoorgrondelijke blik: Dat houden we nog even geheim…”
 
Foto boven: Ger Loogman voor het bedrijf, daaronder: artist impressions van hoe het er straks uit komt te zien. (Beelden: Firma Loogman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel