Locatie voor je bedrijf kiezen: waar let je op?

Bedrijfsgebouw in aanbouw op Greenpark (Foto: Arjen Vos)

Ben je op zoek naar een juiste locatie om je bedrijf te vestigen? Er zijn verschillende onderdelen om rekening mee te houden in je keuze. Het ligt er natuurlijk maar net aan welk type bedrijf je hebt, maar in dit artikel vind je handige algemene tips.

1.Bereikbaarheid
Houd bij het kiezen van de juiste locatie allereerst rekening met de bereikbaarheid. Dit kun je op allerlei manieren invullen. Hoe komen de meeste klanten of andere zakelijke relaties naar je bedrijf toe? Als het om een internationaal netwerk gaat, is het bijvoorbeeld praktisch om in de buurt van een vliegveld te zitten. Denk daarbij aan het starten van een bedrijf in Aalsmeer. Je kunt hier uiteenlopende bedrijven starten. Zo is een hotel een mooie optie, waar veel bezoekers in de buurt van een vliegveld gebruik van kunnen maken. Let bij het starten van een hotel meteen op de regelgeving en certificatie, bijvoorbeeld op het gebied van wateranalyses. Ga na of je bedrijf op meerdere manieren bereikbaar is. Met het openbaar vervoer, maar net zo goed met de auto. Je wilt goed te vinden zijn. Het is helemaal sterk als je daarbij analyseert hoe jouw doelgroep zich idealiter verplaatst. Kies een locatie die gemakkelijk toegankelijk is voor je klanten. Factoren zoals demografie, koopkracht en gedragspatronen spelen hierin een rol.

2.Bij een grote stad
Het is interessant om je bedrijf te vestigen in of bij een grote stad. In een grote stad betaal je vaak de hoofdprijs. Dit kan daarom een minder goede optie zijn. Ga liever in de buurt van een grote stad zitten. Zo ligt Aalsmeer vlak bij Amsterdam, wat een ideale locatie is om zaken te doen. Je potentiële klanten weten je hier doorgaans goed te vinden, zeker als je bedrijf eenmaal wat meer op de kaart staat. Je kunt ook meteen de hulp inschakelen van uiteenlopende professionals, die zich graag in grote steden vestigen. In en rondom grotere plaatsen is immers een betere concentratie van kennis. Hier vind je bijvoorbeeld kwalitatief personeel: dit draagt weer bij aan de groei van je bedrijf. Ook andere professionals zijn hier goed te bereiken, van leveranciers tot andere relevante partners. Laat bijvoorbeeld je waterkwaliteit meten door een specialist. En zo valt er voor meer bedrijfsonderdelen de juiste persoon of organisatie te vinden.

Zijdstraat Aalsmeer-Centrum (Foto: Arjen Vos)

3.Betaalbaar grondgebied
Het komt hierboven al een beetje naar voren, maar we willen er verder op ingaan: kijk goed naar de betaalbaarheid van het grondgebied. In een grote plaats, zoals een grote stad, is dit al gauw een probleem. Maar je kunt hier dus net wat buiten gaan zitten. Vergelijk op die manier de prijzen van verschillende gebieden waar het je interessant lijkt om je bedrijf te vestigen. Het is ook maar net wat je budget hierin toelaat. Bij een startend bedrijf is het budget vaak immers lager dan bij een bedrijf dat al een tijd meedraait. Vaak is het wel slim om een locatie te kiezen met (relatief) goede zichtbaarheid en toegankelijkheid. Een plek aan een drukke straat of in een winkelgebied kan bijdragen aan de zichtbaarheid van je bedrijf.

4.Concurrentie
Wie zijn jouw concurrenten? Dit kun je ook meenemen in de selectie voor een locatie. Analyseer de concurrentie in het gebied. Kijk daarbij onder andere naar het aantal en het type bedrijven dat vergelijkbare producten of diensten aanbiedt, dat al in de buurt zit. Levert dit een probleem voor je op, bijvoorbeeld meer moeite met het verkopen van je producten of diensten? Dan kun je maar beter verder zoeken. Overweeg op die manier of er ruimte is voor jouw bedrijf om zich te onderscheiden op de plek die jij voor ogen hebt.

Het kiezen van de juiste locatie voor je bedrijf is een cruciale beslissing. Neem er daarom de tijd voor en maak een weloverwogen keuze. De bovenstaande aspecten houd je daarbij in je gedachten.

(Partnerbijdrage Equote)

2 reacties

  1. Ja inderdaad Marielle, goed gezien en dan te weten dat de Middenweg straks de aller gevaarlijkste weg van Aalsmeer gaat worden. Er is vanaf de machineweg richting Zwarteweg een fietspad aangelegd waar geen bromfiets op mag komen de rotonde net na het viaduct met de nieuwe N201 wordt de drukste met vrachtverkeer van aalsmeer en daar moeten ze ook overheen.Daar ligt een heel klein stukje veredeld voet-fietspad naar Paardekoper. Daar komt de OLV van de bloemenveiling ook nog bij, dus 18 meter vrachtwagens en 25,25 mtr vrachtwagens over een rotonde die dat niet aankan, dan straks nog een Hotel aan de andere kant. Mocht iemand op die rotonde rechts af willen richting Andorraweg waar oa het pand van Intratuin staat en Hoektrans dan is daar helemaal geen fietspad meer te bekennen!!! Men fietst daar op de weg Waarom…. Omdat de slimme heren vergeten zijn daar een fietspad in te tekenen, en hebben ze er maar een 30Km weg van gemaakt!!!! Dan zijn ze daar vanaf. Hier rijden 24/7 vrachtwagens van 18 en 25,25 mtr langHier heb ik 2 jaar geleden al voor gewaarschuwd maar ja landjes verkopen, zakken vullen en Aalsmeer met de narigheid achterlaten……. En een alternatieve route als de waterwolftunnel een keer zomaar om wat voor reden een paar uur dicht zit …. Ook niet over nagedacht…….. dus fietsers, bromfietsers,scootmobiels et etc blijf op het fietspad en vermijd de Andorraweg!!!!!! Ik rij hier elke dag en het gaat daar echt een keer vreselijk fout, met dank aan onze bedenkers van Greenpark!! En de ondernemers balen want hoe komen de werknemers van Intratuin, Hoektrans en straks Accuraat verhuur veilig op hun werk …… ja met de Ambulance……. Misschien kunnen ze beter het geld wat Greenpark over de balk gooit met alle mogelijke vormen van sponsoring beter besteden aan een veilige verkeers doorstroming. Wordt zeker vervolgd………

  2. Gelukkig zijn er nog zo’n 30.000 vierkante meters beschikbaar in de blokkendozen die al gereed zijn, en de volgende is nog in aanbouw. Het loopt echt storm op Greenpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel