LikeAproShots, gepassioneerd en betrouwbaar

(Foto LikeAproShots)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Ton van Eenennaam, onder meer bekend als fotograaf voor de Businessclub van FC Aalsmeer. Hij presenteert zich onder de naam LikeAproShots.

Door: Hans van der Linden. Ton is geboren in Abbenes en sinds 1988 met zijn gezin woonachtig in Aalsmeer, in de schaduw van de watertoren nabij de Westeinderplassen. Ton geeft aan altijd al een passie voor luchtvaart te hebben gehad en toen hij in 1970 met zijn ouders in Rijsenhout kwam wonen, ontwikkelde zich naast de passie voor luchtvaart ook een enthousiasme voor fotografie. Vanaf die tijd was Ton in zijn jeugd menig vrije middag en in het weekend ‘gewapend’ met het fototoestel van zijn moeder langs de landingsbanen van Schiphol te vinden, om de dalende of opstijgende vliegtuigen van Schiphol te fotograferen.
Ton heeft bij Fokker de bedrijfsschool voor techniek gedaan en werkt sinds 1985 bij KLM. Bij KLM is Ton opgeleid tot Grondwerktuigkundige en heeft daarnaast bedrijfskunde gestudeerd. Ton is op dit moment in de functie van Line Maintenance Manager verantwoordelijk voor planning en onderhoud van de KLM Cityhopper vloot.

Wielrennen en voetbal
Wielrennen en voetbal zijn de sporten van Ton. Als amateurwielrenner B wist Ton in de jaren ’90 de ronde van Aalsmeer op zijn naam te schrijven die toen werd verreden in de bloemenveiling. In die tijd zag hij ook hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor clubs. Ton was zelf actief bij RKAV als jeugdcoördinator en als secretaris bij Jong Aalsmeer United. In de tijd dat Tons zoon Mike in Aalsmeer 1 voetbalde is hij terecht gekomen in de sportfotografie en levert sindsdien een bijdrage aan de content op de clubsite.

Meer dan een hobby
Ton volgt inmiddels een aantal jaren de wedstrijden van FC Aalsmeer 1 en levert beeldmateriaal voor publicatie aan diverse regionale media, zoals ‘Voetbal in Aalsmeer’ en ‘Het Amsterdamschevoetbal’. Vanaf de oprichting van de BusinessClub van FC Aalsmeer is Ton de huisfotograaf. Voor de Businessclub verzorgt Ton de foto’s van de ondernemersavonden, portretten van leden in de eigen werkomgeving en de begeleidende foto’s voor de advertorials in de Nieuwe Meerbode.

Fragment Jong Holland-FC Aalsmeer (Ton van Eenennaam)

Ton geeft zelf aan dat hij veel voldoening haalt uit het ‘afdrukken’ op het juiste moment, waar je soms een hele wedstrijd op moet wachten. “Dit hoeft niet altijd het winnende doelpunt te zijn, maar juist de ontlading van de spelers nadat het doelpunt gemaakt is,” aldus Ton. Omdat de vraag naar de diensten van Ton als fotograaf toeneemt, is het idee ontwikkeld om dit ook meer beroepsmatig te gaan doen. Op dit moment naast zijn huidige baan en misschien in de toekomst meer. Ton staat inmiddels bij de kamer van Koophandel als fotograaf ingeschreven.

Kers op de taart
“Ik krijg veel energie van het maken van pakkende beelden. De kers op de taart is voor mij wanneer de emotie ervan af spat,” aldus Ton die ook graag portretten maakt. “in de praktijk zie ik dat veel ondernemers heel goed over hun business kunnen vertellen, maar dat het gebruikte beeldmateriaal op hun websites vaak wel een ‘upgrade’ kan gebruiken. Daar kan ik deze ondernemers bij helpen door hun verhaal van pakkend beeldmateriaal te voorzien.”

Breder publiek
Ton geeft aan dat zijn uitdaging ligt in het feit om zijn diensten onder een breder publiek onder de aandacht te brengen. Daarom is Ton ook lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer. Uiteraard is bij fotografie ook altijd het ‘afdrukken op het juiste moment’ een uitdaging. Niet voor niets geeft Ton aan dat hij met de camera in de hand, zijn ‘fotografische blik’ opzet om welk onderwerp dan ook, op het juiste moment vast te leggen.
Afspraak is bij Ton altijd afspraak en zijn motto is dan ook niet voor niets: ‘gepassioneerd en betrouwbaar’.

LikeAproShots
Zwarteweg 53
1431VJ, Aalsmeer
W: https://tonve.myportfolio.com/over-me
T: 06-12580696
E: likeaproshots@kpnmail.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin