L.J. de Vries Schoonmaak

Frank de Vries: 'Wij zijn een ‘totaal’ schoonmaakbedrijf'

Kantoren in goede handen bij Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries

‘De Vries vragen is altijd slagen’ of ‘Wie De Vries niet kent, is niets gewend’. Twee slogans uit de mond van Frank de Vries, eigenaar van Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries. Het Aalsmeerse schoonmaakbedrijf wordt voornamelijk ingezet voor het schoonhouden van kantoren en industriële ruimtes. Hiervoor geven ze een totaalpakket op maat. “We staan voor kwaliteit, service, vakmanschap, betrouwbaarheid, scherpe tarieven en korte lijnen met de klant,” zegt hij.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf is officieel in 1974 begonnen, toen Lodewijk Jan de Vries samen met zijn vrouw Janny vanuit een slaapkamer aan de Beethovenlaan schoonmaakdiensten ging aanbieden. “Mijn vader was een ondernemende man,” vertelt zoon Frank. “Hij werkte als verwarmingsmonteur en schoonmaker, maar nam ook verschillende andere klussen aan op de veiling en bij bedrijven.” Toen het schoonmaken, veelal in de avonduren, succesvol bleek te zijn werd Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries geboren. Personeel werd aangenomen en het bedrijf begon te lopen.

In 1971 kwam Frank ter wereld en al snel hielp hij mee binnen het bedrijf. “Als 8-jarige jongen ging ik vaak met mijn vader mee naar klanten. Toen ik 14 jaar was ging ik meehelpen met schoonmaken en op mijn 16de kreeg ik mijn eigen project.” Op school waren ze niet altijd even blij met Frank, want door de korte nachten bleef hij niet altijd bij de les. “Ik stond vaak al om 4 uur op om voor school een paar uurtjes te gaan schoonmaken. En na het avondeten ging ik daar weer mee verder.”

Verschillende petten
Frank heeft het bedrijf in 2006 van zijn ouders overgenomen en heeft binnen het bedrijf verschillende functies. “Als ik voor iedere taak een andere pet zou hebben, zou mijn muur helemaal vol hangen.”

Naast de algemene leiding is hij verantwoordelijk voor de verkoop, personeelszaken en de boekhouding. “Gelukkig word ik hierbij uitstekend geholpen door Claudia en Gitta, die op kantoor werken. Zonder hen gaat er geen offerte netjes de deur uit.” Maar Frank is niet te beroerd om zelf ook mee te helpen bij schoonmaakopdrachten. Bijna iedere avond is hij te vinden bij een klant om schoon te maken. “Ik word ook gewoon ingezet, zeker als het druk is. Zo weet ik wat er speelt bij het personeel en de klanten. Ik wil niet de baas spelen voor mijn personeel en zo laat ik zien dat ik één van hen ben.”

Deco Kado
Frank maakt lange werkdagen. “Dat is in overleg met mijn vrouw Ellen gegaan en zij staat er helemaal achter. Gelukkig zie ik haar overdag nog regelmatig, want haar bedrijfje is gevestigd in hetzelfde pand.” Ellen is eigenaresse van Deco Kado en verzorgt voor bedrijven en particulieren bloemendecoraties, etalageaankleding en workshops. Tevens heeft ze er een cadeauwinkeltje, dat op dinsdag en donderdag geopend is.

Frank en Ellen hebben drie kinderen en de oudste twee dochters zijn ook regelmatig te vinden in het bedrijf. “Onze 16-jarige dochter Shona helpt me heel veel op kantoor of met schoonmaken in het weekend en tijdens de vakanties. Ook de 13-jarige Stassy is hier begonnen. Wie weet heeft onze jongste banjer Sepp later ook ambities om mee te helpen. Maar nu is hij pas 2½.”

Geen particulieren
Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries is gespecialiseerd in het schoonmaken van bedrijfspanden. “Soms krijg ik ook aanvragen om woningen van particulieren schoon te maken, maar dat doet ons bedrijf niet. Dat is een keuze die wij gemaakt hebben. Al kan het weleens voorkomen dat we worden ingehuurd voor een verhuizing of verbouwing, maar een wekelijkse schoonmaakbeurt doen wij niet.”

Bij het schoonhouden van kantoren komt van alles en nog wat kijken. “Nu zijn we bij een bedrijf bezig om de oude tapijttegels te vervangen. We willen zelfs de muren een likje verf geven als dat nodig mocht zijn.”


Het bedrijf heeft veel materialen zelf, zoals professionele schrob-, zuig- en boenmachines. Op het gebied van glasbewassing, tapijtreiniging en spinnen verwijderen wordt samengewerkt met andere bedrijven, waar ook vaak hoogwerkers voor ingezet worden.

Eigen webshop
Om het bedrijven makkelijk te maken is de webshop mijnschoonmaakartikelen.nl opgestart. Via deze webshop is het mogelijk om van alles en nog wat te bestellen op schoonmaakgebied, maar ook zeepdispensers, toiletpapier, handdoeken en afvalbakken.

“We merkten dat er vraag was naar sanitaire en schoonmaakartikelen. Bedrijven die geen klant bij ons zijn op schoonmaakgebied, kunnen op deze manier toch van onze service en lage tarieven profiteren. Wij leveren in de regio alles zelf en zorgen ervoor dat het binnen 2 tot 5 werkdagen bij de klant is.”

Kritische blik
Kijkt Frank met kritische ogen als hij bij mensen op bezoek gaat? “Nee, als ik bij iemand in de privésfeer langs ga, dan ben ik gewoon Frank. Maar kom ik bij een bedrijf, dan kijk ik wel altijd heel goed als eigenaar van een schoonmaakbedrijf.”

No-nonsens man Frank is trots op zijn bedrijf. Inmiddels heeft hij 85 vaste krachten in dienst en werkt hij regelmatig met inleners en het uitzendbureau. Hij doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn en te werken. “We hebben zonnepanelen op het pand, rijden een elektrische scooter en gebruiken gerecycled papier en duurzame materialen.” Het bedrijf voldoet aan het OSB Keurmerk en is ISO gecertificeerd.

Westland
Ondanks de crisis durft Frank de Vries toch voorzichtig te bekijken of het zin heeft om een vestiging in het Westland te openen. “We hebben daar ook een aantal klanten en wellicht is het in de toekomst handig om ook vanuit daar te werken.”

Maar voor nu concentreert hij zich op het behouden van zijn ruim 180 grote en kleine klanten in deze regio.

Schoonmaakbedrijf L.J. de Vries BV
F.A. Wentstraat 2b
1431 KZ AALSMEER
0297-322339
frank@ljdevries.nl

www.ljdevries.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin