Kwartetspel als beste beoordeeld

Vrijdagavond 7 juni hielden leerlingen van de Westplasmavo hun eindpresentatie over hun ‘Junior Company’. De negentien Businessklas3-leerlingen, onderverdeeld in vijf bedrijfjes lieten voor een gewichtige jury en een zaal vol ouders zien wat ze zoal geleerd hebben en hoe hun onderneming al dan niet rendeerde. Van het vijftal Happy Plants & Pots, Saps Smoothies, Flower House, Luna Lifestyle en Aalsmeers Kwartet, beoordeelde de jury laatstgenoemde als beste.

De avond, die voorheen bekend stond als ‘Grande Finale’, was feestelijk. Leerlingen van lagere klassen zorgden voor de ontvangst van de gasten, catering en hadden de aula sfeervol aangekleed. Dat de leerlingen het spannend vonden hun bedrijf en resultaten voor ouders en een vakjury te presenteren, was begrijpelijk en hier en daar ook te merken. Over het algemeen waren het prima optredens waarbij details het verschil konden maken in een half puntje erbij of eraf. Alle vijf ondernemingen scoorden een voldoende tot goed, waarmee voorkomen werd dat ze opnieuw hun huiswerk moesten doen. 

Potentie
Aalsmeers Kwartet, haalde met een 8 het hoogste cijfer van deze lichting. De vijf jonge ondernemers hadden een uniek kwartetspel over Aalsmeer ontwikkeld waaraan we op deze site al eerder aandacht schonken. “Een product met potentie,” zo luidde het oordeel van de jury, “zeker de moeite waard om verder te ontwikkelen.” Of dat er van komt hangt van de ambitie van de leerlingen af. Als ze iets van hun projecten geleerd hebben, is het dat om een succesvol bedrijf te runnen, de mouwen flink opgestroopt moeten worden.

Tekst Arjen Vos 

Foto: de jury en de winnaars met vanaf de achterste rij Ron Millenaar, Wendy Masselink, Karien Ravelli, Thom Groten, Ronald Pordon en Arjen Vos, daarvoor: Pelle Veen, Gijs de Koff, Priscilla Jongkind, Rick van der Zwaard en Pascal Mahieu. Foto Milou Schooneman.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin