Kinderhulp Afrika maakt verschil in kinderlevens

Bert Hoving, directeur van Kinderhulp Afrika (Foto pr)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Bert Hoving van Kinderhulp Afrika.

Door: Hans van der Linden. Kinderhulp Afrika is een christelijke organisatie die zich al 35 jaar vanuit Aalsmeer inzet voor de meest kwetsbare kinderen in Oeganda. Ten oosten van de hoofdstad Kampala heeft Kinderhulp Afrika een campus met een basisschool, middelbare school en een vakschool. Hier gaan zo’n 1000 kinderen naar school. Veel van hen zijn wees. Naast onderwijs krijgen de kinderen dagelijks te eten, onderdak en liefdevolle zorg die ze nodig hebben. Het belangrijkste doel is om de kinderen weer toekomst te geven. Een goede opleiding vergroot de kans op een baan, waardoor ze niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun familie kunnen zorgen.

Vader en moeder
Sinds twee jaar is Bert Hoving directeur van Kinderhulp Afrika. Hij heeft het stokje van Mathijs Piet overgenomen, die de stichting in 1987 heeft opgericht. Bert heeft de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor fondswervende activiteiten. Hij is een geboren en getogen Aalsmeerder en speelde ooit in de zaterdagselectie van VV Aalsmeer. Bert heeft een hart om van betekenis te zijn voor de ander en speciaal voor de kinderen in Oeganda. Bert is getrouwd, heeft drie kinderen en heeft ook een sponsorkind in Oeganda. “Op die manier kan je als een vader en moeder voor een kind zijn. Het is mooi om verschil te maken in het leven van een kind.” Naast zijn betrokkenheid bij Kinderhulp Afrika werkt Bert als teamleider bij het Leger des Heils. “Een mooie plek waar je weer op een heel andere manier in mensen mag investeren en maatschappelijk betrokken kan zijn.”

Kansloos
Investeren in de kinderen in Oeganda is voor Bert het verschil maken in het leven van een kind. “Dat is mijn belangrijkste motivatie om mij voor Kinderhulp Afrika in te zetten. Weeskinderen zijn in Oeganda kansloos. Door hen een opleiding te geven is er weer toekomst voor hen. De grootste uitdaging is om continu voldoende middelen beschikbaar te hebben om in de kinderen te kunnen blijven investeren. We zijn afhankelijk van giftgevers, sponsorouders en ondernemers die in de kinderen willen investeren.” Uiteindelijk is het doel volgens Bert dat het project in Oeganda 100 procent selfsupporting wordt.

“Wij zijn als stichting lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer omdat we voor Kinderhulp Afrika altijd op zoek zijn naar uitbreiding van het netwerk en andere ondernemers die dezelfde visie delen om maatschappelijk betrokken te kunnen zijn. Wat mijzelf betreft vind ik het altijd leuk om met mensen in gesprek te gaan en te kijken welke mogelijkheden het beste passen om betrokken te zijn bij Kinderhulp Afrika.”

Er zijn verschillende mogelijkheden om privé of als ondernemer te investeren in de kinderen in Oeganda:

  • Een kind sponsoren
  • Een concreet project ondersteunen, zoals het aanleggen van een voetbalveld voor de kinderen of bijdragen in het studiefonds.
  • Partner worden van Kinderhulp Afrika door vijf jaar lang € 1.000 per jaar te doneren.
  • Een gift overmaken naar giro 5066 t.n.v. Kinderhulp Afrika.

Kinderhulp Afrika
Van Cleeffkade 15 1431 BA Aalsmeer
Telefoon: 0297 348552
Emailadres: info@kinderhulp-afrika.nl

Voor meer informatie:
www.kinderhulp-afrika.nl
www.facebook.com/Kinderhulp.Afrika
www.instagram.com/kinderhulp_afrika
www.linkedin.com/company/kinderhulp-afrika-children’s-welfare-mission-uganda
https://www.youtube.com/@kinderhulpafrika9186

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin