Jonathan Karpathios stopt met Vork en Mes

De Aalsmeerse chef-kok en horecaondernemer Jonathan Karpathios maakte vandaag bekend dat hij eind van dit jaar stopt met Vork en Mes. Het opvallende restaurant in het Haarlemmermeerse Bos gaat onder de naam De Hydrapier over in andere handen.

“Ik word bijna 40, het wordt tijd voor nieuwe dingen,” zegt Karpathios op de website van het ook bij Aalsmeerders populaire restaurant op het voormalige Floriadeterrein. “In tien jaar Vork en Mes heb ik veel geleerd, won ik verschillende prijzen, groeide van chef naar ondernemer en met vallen en opstaan bracht ik het restaurant tot een succes.”

Karpathios is een bekende en veel gevraagde tv-kok. Vooral vanwege zijn liefde voor natuurlijke en biologische producten. Zijn 'bieterballen', een vegetarische bitterbal op basis van rode biet, zijn een begrip geworden.

De kapperszoon is niet verloren voor de horeca. Hij gaat geen nieuw restaurant beginnen maar gaat zich meer richten op de catering. De biologische kwekerij 'Eerlijke Oogst aan de Oosteinderweg blijft 'zijn speeltuin en bron van inspiratie' zoals hij het zelf noemt.

Foto: Restaurant Vork en Mes in het voormalige Haarlemmermeerse paviljoen van de Floriade, is ook bij Aalsmeerders een populaire gelegenheid. (Foto archief AV)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel