Je proeft de passie bij Banketbakkerij Müller

Ambachtelijk familiebedrijf met tearoom en chocolaterie

Banketbakkerij, Tearoom en Chocolaterie Ab Müller is al sinds 1978 een begrip in Aalsmeer en omgeving. Het ambachtelijke familiebedrijf was eerst gevestigd in de Zijdstraat, maar zit inmiddels al 28 jaar aan de Stationsweg.

Een familiebedrijf waar inmiddels de vierde generatie Müller met passie aan het werk is. “Mijn overgrootouders zijn het bedrijf in 1866 begonnen aan de Prinsengracht in Amsterdam,” vertelt Sven Müller. “Toen voornamelijk gericht op brood en later ook banket. Mijn ouders hebben het bedrijf naar Aalsmeer gehaald en groot gemaakt.”

Krentenbrood
In Amsterdam was bakkerij Müller bekend om het krentenbrood. “Voor krentenbrood moet je bij Müller zijn, werd altijd gezegd,” zegt moeder Marian. “We maken het nog altijd volgens een oud familierecept en dat werkt nog steeds.”

Als kleine jongen liep Sven al rond in het bedrijf van zijn ouders. Al snel kreeg hij de liefde voor het bedrijf te pakken en kwam in 2002 officieel in de zaak. “Mijn zus Sanne is andere dingen gaan doen en zit in de evenementenbranche. Maar als het nodig is dan springt ze bij, want voor de feestdagen is het topdrukte hier,” legt Sven uit.

Hard werken
Het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen. “Het is hard werken en omdat ik altijd vol ideeën zit, loopt mijn hoofd soms echt over. Het doseren is vaak lastig, want je wilt ook niet dag en nacht aan het werk zijn.” De enthousiaste Sven heeft twee kinderen van vijf en twee jaar en werkt daarom ook nog weleens vanuit huis. “Ik vind het een uitdaging om leuke promotieacties te bedenken en die komen vaak op de gekste momenten in me op. Dan is het vaak snel even een poster maken en deze ophangen in de winkel en posten op social media.”

En dat hij vol originele ideeën zit, is te merken in het dorp. Zo was er de Kika-Moorkoppen actie, waarvan vijftig eurocent van iedere verkochte moorkop naar KiKa ging en bedenkt hij allerlei leuke acties voor het WK voetbal. Tijdens de WK-periode rijdt hij rond in zijn bestelauto met oranje motorkap met een grote leeuw. “We moeten ervoor zorgen dat we opvallen.”

Passie proeven
Sven is ook een fanatieke social media-man. “Mond tot mond-reclame is belangrijk, maar je moet regelmatig van je laten horen. Zeker als er een actie loopt.” En dat hij actief is op Facebook en Twitter is ook in de reclamewereld opgevallen. In de periode voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Australië kwam de banketbakkerij in de landelijke top 10 terecht van ‘beste inhakers’ op de social media. “Ik had Van Persie laten koppen tegen oranje tompoucen. Ook Heineken stond in het lijstje. Was best grappig.”

Maar het bedrijf aan de Stationsweg moet het uiteraard met name hebben van wat ze verkopen, de kwaliteit, de service en de uitstraling. “Wij maken onze producten met passie,” zegt Marian. “Omdat we met een klein team werken, zijn we erg flexibel. Iedereen weet wel wat er speelt en kan daarop inspringen.”

Ze werken met een vast team van vijf mensen in de banketbakkerij en de winkel. Op zaterdag wordt dit aangevuld met 2 parttime medewerkers. “Maar in drukke dagen kunnen we rekenen op extra hulp vanuit de familie.”

Bezorgservice
De winkel gaat iedere dag, met uitzondering van zondag, om half acht open. Maar vanaf zes uur wordt er al hard gewerkt in de banketbakkerij. Vanaf eind september tot januari en op zaterdag is dat zelfs al vanaf vijf uur. “Brood kopen we voor een groot gedeelte in, maar gebak, taarten, koeken, cake en hartige dingen maken we allemaal zelf. Het wordt met veel liefde gemaakt.”

Naast de verkoop van brood, banket en chocolade in de winkel, wordt er ook veel verkocht en afgeleverd bij bedrijven in de regio. Dit geldt ook voor vers belegde broodjes, want ook daar zijn ze in gespecialiseerd. Via de bestelservice op de website kan er een uitgebreide keuze gemaakt worden. Het gaat zelfs zo ver dat je kunt kiezen tussen het soort broodje en of je bijvoorbeeld met of zonder boter wilt.

Van turfje tot lunch
“En we hebben natuurlijk al jaren ons verwarmd terras buiten waar we erg blij mee zijn,” vertelt Sven. “Iedere dag komen er veel mensen langs voor een kopje koffie of thee met een gebakje bij ons in onze tearoom of op het terras. Of bij ons lunchen, want dat kan natuurlijk ook.”

Maar Banketbakkerij Müller doet nog meer. Naast het beroemde Aalsmeers Turfje behoort ook het volgen van een chocoladeworkshop voor groepen tot de mogelijkheden. In ruim twee uur krijg je een kijkje achter de schermen en ga je zelf aan de slag met chocolade. Iedereen gaat altijd naar huis met zelfgemaakte lekkernijen.

Ab Müller
Banketbakkerij – Tearoom – Chocolaterie
Stationsweg 5
1431 EG Aalsmeer
t. 0297-324666
info@abmuller.nl
www.abmuller.nl 

Lees vorig bericht

Drie dagen Sail Jazzfestival in Nieuwe Meer

Lees volgend bericht

Tsjilp!


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *