‘Ik voelde dat ik de keuze nu moest maken’

De oudste boekhandel van Aalsmeer zoekt een overnamekandidaat. Constantijn Hoffscholte, eigenaar van het Boekhuis in de Zijdstraat, maakte dit nieuws maandagmiddag bekend. Halverwege dit jaar hoopt de ondernemer/journalist de zaak over te kunnen doen aan een opvolger en zelf een nieuwe weg in te slaan.

“Na lang wikken en wegen heb ik deze ingrijpende beslissing genomen,” geeft Hoffscholte aan, “ik ga stoppen als boekhandelaar. Wat ik straks ga doen weet ik echt nog niet. Soms moet je een deur dicht doen voordat andere zich kunnen openen. Ik ben toe aan een iets stabieler leven, zowel economisch als privé. Ik voelde dat als ik mijn leven anders zou willen inrichten, ik die keuze nu moest maken,” aldus de 38-jarige Hoffscholte die een ideaal plaatje voor zich ziet waarin hij deels een vaste baan heeft en deels freelance werkzaamheden op het journalistieke en/of organisatorische vlak verricht.
 
Tijd rijp
Hoffscholte speelde al langer met het idee de boekwinkel achter zich te laten. Nu hij onlangs voor de tweede maal vader werd, was de tijd rijp. “Het gevaar bestaat dat je een dergelijke beslissing voor je uit blijft schuiven: eerst de crisis afwachten, dan de nieuwbouw om ons heen, nu weer de Rabobank die in dit deel van de straat is gekomen. Ik heb nu de knoop doorgehakt. Vorige week heb ik het personeel ingelicht en het vandaag naar buiten gebracht.”
 
Historie
Het Boekhuis heeft een lange historie als boek- en kantoorhandel in Aalsmeer-Centrum. In 2016 bestond de winkel, die werd opgericht door Joh. Wesselius, 85 jaar. In 2001 werd het familiebedrijf onderdeel van de franchiseformule Plantage Boekhandel. In 2009 nam Constantijn Hoffscholte de zaak over. Hij bracht de naam Boekhuis terug en maakte er (weer) een zelfstandige winkel van.
 
Dictee
Het Boekhuis liet veel van zich horen op het gebied van lezingen, concerten en andere activiteiten voor Aalsmeer. Zo komt ook Het Groot Aalsmeers Dictee uit de koker van Hoffscholte, een evenement wat inmiddels voor de toekomst is veilig gesteld dankzij een hiervoor opgerichte stichting.
 
Passie
Hoffscholte heeft vurig de wens de zaak over te dragen aan iemand met dezelfde passie als hij. “Ik hoop van harte dat zich een ondernemer meldt die er met nieuwe ideeën tegenaan wil gaan.” Ook hoopt hij dat er voor de vier personeelsleden Angèle, Marijke, Nanette en Karin een toekomst op deze plek blijft.
 
De winkel blijft de komende maanden gewoon open en alle geplande activiteiten gaan ook gewoon door.
 
Geïnteresseerden in overname van de winkel kunnen contact opnemen via tel. 0297-324454 of constantijn@ctchoffscholte.nl.

Foto's: Constantijn Hoffscholte in het Boekhuis tijdens een concert van Philip Paar in februari 2015. Foto's archief AV)

2 reacties

  1. Constantijn wat een schrik en wat ontzettend jammer dat je ondanks alle bijzondere activiteiten die je organiseerde toch stopt met Het Boekhuis. Hopelijk blijft het boekhandel en kan ook het personeel in Aalsmeer blijven. Heel veel succes met je toekomstige werkzaamheden en geniet maar meer van je gezin. Hartelijke groet, Jaap & Marijke Haremaker.

  2. Constantijn en medewerksters, veel dank voor belangrijke, waardevolle bijdrage aan cultuur in Aalsmeer! Het Boekhuis staat voor kwaliteit en inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin