HRadministratieAnker geeft ondernemers houvast

(Advertorial) Hopelijk een gat in de markt. Dat noemt Joannie van Zijverden haar onlangs gestarte bedrijf waarmee ze bedrijven ondersteunt op het gebied van Human Resources (HR). “Natuurlijk zijn er wel bureaus die dit soort werkzaamheden verrichten maar als ZZP’er ben ik het niet veel tegengekomen,” zegt de charmante en goedlachse Joannie die naam hoopt te maken met HRadministratieanker.nl
 
Met 23 jaar ervaring op de personeelsadministraties van VNU en RTL neemt Joannie een schat aan kennis en ervaring mee in de wereld van het zelfstandige ondernemerschap. De combinatie van mèt en vóór mensen werken hebben het beste in haar naar boven gehaald. Het leverde kwaliteiten op als gestructureerd kunnen werken, accuratesse en een actuele kennis op gebied van personeel en organisatie. Aspecten die ze nu graag op een andere manier inzet. 
 
Leuke start
Door een reorganisatie bij haar laatste werkgever kreeg ze de kans om op eigen benen te gaan staan. Een gunstige ‘plaatsmakersregeling’ gaf haar daarbij het beslissende duwtje in de rug en dankzij haar door de jaren heen opgebouwde netwerk klopte de eerste klant onlangs al bij haar aan. “Een bedrijf op de Herengracht, dat is een leuke start,” aldus Joannie die geen voorkeur zegt te hebben voor een bepaalde branche. “Hoe gevarieerder hoe leuker.”
 
Een naam voor haar onderneming was niet direct snel gevonden. Maar toen ze op vakantie een zeiltripje maakte, bracht een reisgenoot haar op een idee: “Je moet iets met een anker doen. Je bent een stabiel persoon en geeft anderen houvast.” En HRadministratieAnker was geboren.
 
Zorg uit handen|
Niet elke onderneming hoeft een HR-manager in dienst te nemen. Pas wanneer het personeelsbestand meer dan 50 namen telt, is het raadzaam om daar een vaste kracht voor aan te stellen. Zit een onderneming daaronder, dan komt Joannie graag in beeld om allerhande werkzaamheden uit te voeren. Hoe kan ze zich met HRadministratieAnker verdienstelijk maken? “Ik  neem de ondernemer zoveel mogelijk zorg uit handen. Bijvoorbeeld door het opstellen van arbeidsovereenkomsten en andere schriftelijke zaken die betrekking hebben op het dienstverband van de medewerker, en door te zorgen dat wat er afgesproken is daadwerkelijk zo wordt uitgevoerd. Maar denk ook aan verzuimregistratie en begeleiding bij de akties voor de Wet Verbetering Poortwachter.”
 
Soms passeren ook echt lastige kwesties de werkvloer die toch opgelost moeten worden en waarbij zowel de werknemer als de werkgever er goed uit moeten komen. Joannie noemt de begeleiding bij outplacement of het vinden van de juiste juridische hulp. Ontzorgen, dat is wat Joannie beoogt. “Door mij in te huren heeft een ondernemer weer tijd om bezig te zijn met hetgeen hij of zij ooit begonnen is. Niet iedere ondernemer is een personeelsmanager.” 
 
Privacywetgeving en softwarepakketten
Concreet komt het er op neer dat Joannie voor de benodigde uren wordt ingehuurd en ter plekke haar werkzaamheden verricht. Alle administratie die ze bijhoudt, blijft netjes achter bij de bedrijven waarvoor ze werkt zodat persoonsgegevens niet gaan zwerven. Is dat voor haar niet ingewikkeld? Elk bedrijf een ander softwarepakket?
 
“Met alle systemen kan ik wel uit de voeten. In automatisering heb ik altijd interesse gehad en noviteiten op dat gebied pak ik snel op. Daar is wat mij betreft niets engs aan. Daarbij hou ik ontwikkelingen op mijn vakgebied nauwkeurig bij. Je moet blijven meebewegen, anders loop je achter de feiten aan.”
 
HRadministratieAnker.nl
joannie@hradministratieanker.nl
06 24211480

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel