Houten tuinmeubelen in nieuwstaat brengen

Regen, sneeuw, UV-stralen, insecten en bladeren: houten tuinmeubelen krijgen veel te verduren. Wilt u houten tuinmeubelen er weer als nieuw laten uitzien? Gebruik dan de volgende vier tips.

1. Schoonmaken
Begin met het schoonmaken van de tuinmeubelen. Doe dit met behulp van een harde borstel. Zo verwijdert u makkelijk het meeste vuil. Vervolgens kunt u met een sopje (gebruik een klein scheutje afwasmiddel) en een doek het tuinmeubilair boenen. Spoel het tuinmeubilair af met voldoende water, verwijder het meeste water met een droge doek en laat alles goed drogen voordat u verder gaat met de volgende stappen.

2. Verven
Vervolgens kunt u het tuinmeubilair schuren en een primer aanbrengen. Laat de primer drogen voordat u de toplaag aanbrengt. Afhankelijk van de staat van het meubilair, zult u een of twee lagen verf moeten aanbrengen. Verf altijd in de richting van de nerf van het hout en schilder het tuinmeubilair in dunne lagen. U krijgt zo een mooi, egaal resultaat.

3. Behandelen met lazuur
Met lazuur beschermt u uw houten tuinmeubilair optimaal tegen weersinvloeden. Zo voorkomt remmers hk lazuur dat uw hout wordt aangetast door Uv-licht en vocht, maar ook door algen, schimmels en houtrot. Deze lazuur schrikt bovendien wespen af. Dit is – zeker voor tuinmeubilair – een absoluut voordeel. Het aanbrengen van lazuur is zeer snel en eenvoudig. Zo werkt het als impregnering, gronderig en lazuur in één. Met slechts één handeling voorziet u uw tuinmeubilair van een beschermende laag waar u lange tijd plezier van zult hebben.

Tip: lazuur is verkrijgbaar in verschillende kleuren én voor verschillende houtsoorten. Controleer altijd goed op de verpakking of het product geschikt is voor uw tuinmeubilair. Goed om te weten is dat lazuur niet alleen geschikt is voor uw houten tuinmeubilair, maar bijvoorbeeld ook op uw carport of gevelbekleding gebruikt kan worden. Zo voorkomt u dat hout verkleurt, gaat rotten of wordt aangetast door houtrot en andere insecten.

4. Hout in goede staat behouden
Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom een goed idee om houten meubilair binnen en/of onder een speciale hoes te bewaren. Zo voorkomt u dat het houten tuinmeubilair wordt aangetast door invloeden van buitenaf. Eventueel kunt u houten tuinmeubilair eens in de drie tot vier maanden behandelen met houtolie of houtwas. Gebruik hiervoor een zachte microvezel doek. Breng een dunne laag aan en verwijder het overtollige product. Laat het meubilair 24 uur drogen en breng vervolgens een tweede, beschermende laag aan.

(Partnerbijdrage SendarMedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin