Hotel met allure heet Aalsmeer welkom

In de verste uithoek van Aalsmeers gemeentegrenzen, in de oksel van Jac. Takkade en Bosrandweg om exact te zijn, verrees in mum van tijd een hotel met internationale allure. En ook al ligt het vijf verdiepingen en 250 kamers tellende Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel niet direct in de bewoonde wereld, het wil graag de banden aanhalen met Aalsmeer en haar inwoners. 

Zo was enkele weken geleden al een afvaardiging van de gemeenteraad op bezoek in het hotel, waarbij het zich vergaapte aan het gebouw en interieur. En dat valt te begrijpen. Al bij de eerste schreden door de draaideur maakt de entourage van deze nieuwe tak aan de Marriott-stam indruk. Er is namelijk allesbehalve kinderachtig gedaan met het ontwerpen en inrichten van de ruimtes die niet alleen groot zijn maar ook met oog voor het kleinste detail zijn uitgewerkt. Een voorbeeld is een muur in de lobby die dankzij een optisch truukje zowel een kleurrijke ijsvogel laat zien als afbeelding van bomen. “Daarmee leggen we de link naar het hiernaast gelegen Amsterdamse bos,” legt sales manager Ivana Wessels uit.

Aalsmeerse landkaart
Een verdere rondgang door het hotel laat zien dat het hotel zich bewust is van het grondgebied waarop het zich bevindt. Elke kamer heeft namelijk een oorspronkelijk Aalsmeerse landkaart ingelijst aan de wand hangen. En bij de conciërge, hier 'navigator' geheten, is een flyer af te halen met tal van interessante Aalsmeerse adresjes. “We zouden het heel leuk vinden als de Aalsmeerders ons weten te vinden. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie na een boswandeling, een bezoek aan ons restaurant of voor huur van vergaderruimte. Maar ook op de vrijdagmiddag- of maandagavondborrel waarbij het eerste drankje van het huis is.”

Het hotel dat nu zeven weken open is en een bouwtijd kende van slechts elf maanden, beleeft op vrijdag 30 november haar 'grande opening'.

Foto's: de voorzijde van het hotel, sales manager Ivana Wessels met collega Joey Damen in de lobby van het hotel. Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Lees vorig bericht

Hoe KCA Bob & Gon werd

Lees volgend bericht

Column: Pierre Tuning


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *